Hlavní obsah

Po napařování vaginy přichází s rektální ozonovou terapií: Nepřehání to Gwyneth Paltrow s péčí o zdraví?

Foto: DFree, Shutterstock.com

Foto: DFree, Shutterstock.com

Éterická hvězda filmového plátna je posedlá nejrůznějšími ozdravnými kúrami a procedurami a neváhá na sobě veškeré novinky i módní výstřelky vyzkoušet. A protože je v tomto ohledu extrémistka, rozhodla se podstoupit rektální ozonovou terapii, tedy aplikaci plynu konečníkem. Zní vám to patřičně bláznivě? Údajně skvěle detoxikuje.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Americká herečka, kterou znáte z filmových trháků jako Zamilovaný Shakespeare, Iron Man, Talentovaný pan Ripley nebo Sedm, se svěřila na sociálních sítích, že rektální ozonová terapie je bezkonkurenčně nejpodivnější wellness procedurou, kterou kdy absolvovala.

„Tato metoda může působit trochu zvláštně, přímo dokonale ale odstraňuje toxiny nahromaděné v organismu,“ pochvaluje si bez obalu veřejně filmová hvězda. Ano, právě ona před lety vystupovala jako propagátorka vaginálního napařování, kterým si žena údajně příjemným způsobem výborně vyčistí reprodukční orgány. Lékaři ovšem její nadšení nesdíleli, spíše naopak.

Ozon v konečníku

Rektální ozonová terapie, procedura, při které se pouští do těla konečníkem plynný ozon, má podle některých zdrojů zvýšit hladinu kyslíku v těle, čímž se zlepší prokrvení tkání. Zákrok má mít léčebný efekt a posílit imunitní systém. Ozon je ovšem pro člověka ve větším množství toxická látka a tato terapie nemá dosud oficiálně potvrzené lékařské využití.

Přísný režim úspěšné obchodnice

Podle mínění kolegů a přátel je Gwyneth Paltrow už celé roky přímo posedlá péčí o své zdraví a mnohdy zachází skutečně do extrémů, které mohou být potenciálně spíše nebezpečné. Vášnivá milovnice pilatesjógy, která se dlouhodobě stravuje výhradně podle zásad přísné makrobiotické diety, je ovšem zároveň i zdatná obchodnice a se „zdravím“ úspěšně podniká.

Věnuje se, mimo jiné, prodeji originálních erotických pomůcek pro ženy. Jedním z dost bizarních výrobků pod její značkou jsou tzv. biofrekvenční nálepky, které údajně dokážou řešit energetickou nerovnováhu v těle, a to díky vodivému uhlíkovému materiálu, který podle Gwyneth používá NASA k výrobě skafandrů pro astronauty. Vedení vesmírné agentury ovšem tvrdí, že tento materiál rozhodně nepoužívá. Herečka nabízí rovněž vlastní řadu vitaminů a doplňků stravy, poněkud kontroverzní jsou tabletky na podporu libida pod její značkou.

Miluje všechny výstřelky

Gwyneth pravidelně dochází na infúze s nejrůznějšími vitaminy, denně se několik hodin věnuje cvičení a oblíbila si také přerušovaný půst. „Miluji kapačky, jsem na nich přímo závislá, na klinice jsem častým hostem,“ přiznala v jednom z rozhovorů.

Pamatujete si ještě, když před pár lety přišla na trh se svíčkou, která údajně voní jako její vagina? Původně šlo o nevinný vtípek, jenže během několika dní vzbudila ona svíčka s všeříkajícím názvem „This Smells Like My Vagina“ (Tohle voní jako moje vagina) takové pozdvižení, že se okamžitě vyprodala. Podle svých slov chtěla Gwyneth touto svíčkou povzbudit ženy, aby si více uvědomovaly sílu svého ženství a přijaly se takové, jaké jsou.

Jediná slabost? Cigaretka

Péči o své tělo a zdraví a všemu, co s tím souvisí, se herečka intenzivně věnuje i na svém internetovém blogu, natáčí podcasty, pořádá dokonce konference a semináře (například o tom, jak docílit hormonální rovnováhy), vydává knihy a ráda přispívá do médií a vyjadřuje se k nejrůznějším tématům týkajícím se zdravého životního stylu. Jednu neřest ale podle některých údajně přece jen tato blondýnka má - nikdy se nedokázala úplně vzdát cigaret, a tak si prý každý den jednu jedinou s chutí dopřeje. Nikdy ale víc.

Načítám