Hlavní obsah

Nejvíc sexy hokejista českého týmu! Dostál, Sedlák, Pastrňák nebo máte jiného favorita?

Foto: Seznam Zprávy

Foto: Seznam Zprávy

Zrodily se nové hvězdy a idoly žen. Tak jako před šestadvaceti lety ženy vzdychaly nad Jágrem, Haškem, Ručinským, Růžičkou, Šlégrem či Paterou, teď je po nedělním triumfu českého nároďáku na výsluní nová generace hokejistů. A těmhle tedy sex-appeal rozhodně nechybí!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Za normálních okolností je hokej spíš doménou mužů, ti tvoří fanouškovskou základnu. Ale jednou začas se frajerům na bruslích podaří pobláznit i ženy.

Bylo tomu tak třeba v roce 1998, když čeští hokejisté vyhráli zlato na olympiádě v Naganu. Najednou každá žena věděla, kdo je Jaromír Jágr. Důrazné žvýkání Vladimíra Růžičky najednou nebylo neslušné, ale sexy. A ten roztomilý úsměv Martina Ručinského? Tak kvůli němu nemohla v noci spát pěkná řádka žen!

A nyní se historie opakuje. Český hokej se opět dostává na výsluní, Češi vybojovali zlato na mistrovství světa v Praze. A tak má současná generace mladých žen také své hokejové idoly. Kdo a proč jim připadá nejvíc sexy?

Lukáš Dostál

Je mu třiadvacet a jeho úkol byl strážit českou branku. A dokázal to s naprostým klidem, soustředěním, rozvahou a sebejistotou. Byl na něj naprostý spoleh, ten kluk prostě věděl, co dělá, a snad ani na vteřinu nezaváhal. A to je prostě sexy!

Navíc je hezký a má milý úsměv, není divu, že mladé slečny jsou z něj doslova paf. „Já se do Dostála asi zamilovala,“ psala jedna z mladých čtenářek.

Ale sympatie má i u žen starších ročníků, byť jiného charakteru. „Je tak milý, slušný, chytrý a šikovný. Já být jeho máma, tak mu uvařím něco dobrého, vyperu všechny ty propocený hadry a jsem na něj pyšná,“ směje se jedna z nich.

Radko Gudas

Síla, srdnatost, odvaha, bojovnost, odhodlání, to všechno jsou sexy vlastnosti. Přidejte k tomu mužný plnovous a hlavně jiskru v oku, která dává tušit, že s tímhle chlapíkem bude i sranda, a na světě je… Radko Gudas.

Obránce, jehož zákroky jsou leckdy na hraně ( a někdy asi i za hranou), ale bez něj a jeho odhodlanosti by se český nároďák asi tak daleko nedostal. I on je mezi těmi, které české fanynky často zmiňují, když je řeč o tom, kdo má sex-appeal. Ale pozor, Gudas je ženatý, a navíc čtyřnásobný táta.

David Pastrňák

Někoho, kdo vstřelí rozhodující gól ve finále, prostě nejde nemilovat. A Pasta, jak se Pastrňákovi říká, je velká hvězda. Září v NHL, kde loni podepsal novou osmiletou smlouvu s Boston Bruins na skoro dvě miliardy korun, a patří tak mezi tři nejlépe vydělávající české sportovce.

Buďme fér a uznejme, že i tohle mu na jeho sex-appealu určitě přidává, ale to zásadní je stejně něco úplně jiného. Jeho zápal, s jakým na mistrovství zamířil, jak jen mu to jeho povinnosti v NHL dovolily, hrál jako o život, i když nebyl úplně fit, a jeho zářivý úsměv, když si poprvé potěžkal vítězný pohár. To je sexy!

Lukáš Sedlák

I tenhle jednatřicetiletý rodák z Českých Budějovic velkým dílem přispěl k tomu, že Češi mají po dlouhé době zase zlato. A i on se v pochvalných a obdivných komentářích od fanynek objevuje hodně často.

Je to velký sympaťák, ale nejvíc slečny a ženy dostal asi při zápase se Švédy, které jsme nakonec doslova zválcovali, a dostali se tak do finále. Soupeři dal dva góly a pak se trefil i potřetí, ale tenhle gól mu kvůli ofsajdu neuznali. On se ale místo smutnění, či dokonce rozčilování jen od ucha k uchu smál. „Jak se na střídačce smál a mávl rukou. To bylo totálně sexy,“ říká jedna z fanynek.

Martin Nečas

Další mladíček, který nemůže mít o zájem žen a slečen nouzi. Pětadvacetiletý útočník působil v NHL, teď je ovšem vlastně tak trochu bez práce. Místo aby v Americe vyjednával, jel do Prahy podpořit národní tým. Jednání o smlouvách a hledání angažmá? „Koho to zajímá? Nikdy nevíte, kdy se mistrovství světa do Česka vrátí, mohlo to být jednou za život,“ řekl Seznam Zprávám Nečas.

A právě tahle jeho přímočarost je okouzlující. Nečas se nestará o sebe, ale o tým, to dává tušit, že na tohohle chlapíka se prostě můžete spolehnout. No není to sexy?

Roman Červenka

Je mu osmatřicet, je zdatným útočníkem, do branek soupeřů sází góly, má zkušeností na rozdávání a je to kapitán! Kapitán týmu, který po mnoha letech pro Českou republiku vybojoval zlato na mistrovství světa. Navíc je to hezký chlap, takže by bylo poměrně překvapivé, kdyby se zrovna on v „anketách“ o nejvíc sexy hokejistu neobjevoval.

Tak pro koho hlasujete vy?

Anketa

Který z hokejistů je podle vás nejvíc sexy?
Lukáš Dostál
52 %
Radko Gudas
11,9 %
David Pastrňák
10,1 %
Lukáš Sedlák
12,6 %
Martin Nečas
7,9 %
Roman Červenka
5,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9940 čtenářů.

Hokej dávno není jen záležitost mužů, z mnoha důvodů se o něj zajímají i ženy. A tohle jsou čeští hokejisté ženskýma očima. Tvrďák, hezoun, chytrák. Kdo je kdo v národním týmu

Načítám