Hlavní obsah

Nejlepší knížky na dovolenou. Tipy plné napětí, humoru, romantiky, příběhů i poučení

Foto: Ahmet Misirligul, Shutterstock.com

Foto: Ahmet Misirligul, Shutterstock.com

Dovolená je časem, kdy můžete dohnat své čtenářské resty a užít si chvíle klidu s dobrou knihou. Pokud ještě tápete, kterou si s sebou zabalit, máme pro vás spoustu tipů, z nichž si zcela jistě vybere každá žena. Nabízíme výběr toho nejlepšího ze všech žánrů, od romantických románů a detektivek až po cestovatelské deníky i psychologickou četbu.

Článek

Pokud patříte mezi milovníky čtení a literatury, určitě už máte představu, které knížky přibalíte na chalupu, do kempu nebo do kufru k moři. Novinek jsou plné pulty v obchodech, dost možná vám i stolek či poličky doma přetékají tituly, na které prostě během celého roku nebyl čas…

Vybrali jsme pro vás knihy, které rozhodně nezklamou, ať již hledáte především relax, romantické příběhy, dobrodružství a napětí nebo se chcete něco nového dozvědět. Můžete se inspirovat, bát, zasnít nebo se od srdce zasmát.

Thrillery plné napětí

Nová Shari Lapena, román Hospodyně od Joy Fieldingové nebo psychothriller o matce, která musí ochránit rodinu? Je z čeho vybírat!

Detektivky

Robert Bryndza, to je sázka na jistotu. Stejně jako Chris Carter. A na co dalšího se můžete těšit v rámci žánru detektivek?

Romantika

Může být lepší čtení k vodě nebo na cesty, než jsou příběhy plné lásky? Máme tipy z prostředí vyšší třídy, ale i z malebné Itálie.

Zábava a humor

Kdo vás zaručeně pobaví? Halina Pawlowská, ale i hollywoodská hvězda Tom Hanks ve své knize Biják: Jak se dělá velkofilm.

Pro cestovatelské duše

Když na dovolenou, tak s knihami o cestování. A ne, nemluvíme o klasických cestovních průvodcích. O svá dobrodružství se se čtenáři podělila třeba Lucie Výborná.

Zajímavé čtení, seberozvoj

Že máma není služka, ale dáma, na tom se asi shodneme všechny. Více se dočtete v knize kouče Marka Hermana.

Načítám