Hlavní obsah

Návraty, děti i rozvody královen bílého sportu: Strýcová se chystá na maraton, Kvitová bude chovat

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Dlouhé roky žily hlavně tenisem, trávily čas na kurtech, cestovaly po celém světě a vyhrávaly turnaje. Jejich fanoušky zajímalo především, v jaké jsou kondici a na jakém místě právě jsou v žebříčku WTA. Ale jak to mají nejlepší české tenistky s láskou nebo koníčky, mají na to čas? Naštěstí ano! I jako mámy to umí pořádně rozjet.

Článek

Dělat sport na profesionální úrovni znamená leccos obětovat, často osobní život. S tím má řada tenistek zkušenost. Těžko se buduje vztah, když se doma sotva otočíte, těžko se soustředí na milostné peripetie, když máte plnou hlavu silné soupeřky, a velmi obtížně se pracuje na formě, když jste máma. Jak jsou na tom s rodinným životem naše tenisové hvězdy a co se u nich v poslední době děje?

Barbora Strýcová

Tenisu propadla jako malá a rodičům bylo brzy jasné, že je to pro ni víc než jen prima koníček, vášeň pro tento sport má zkrátka Bára v krvi. Ale už ji bude předávat jen jako trenérka nebo koučka, třeba na svých kempech U Baru. Kariéru totiž vloni ukončila a pěkně v plné parádě. Nebylo to snadné, což není nikdy, ale jako máma dvouletého chlapečka ještě stihla vyhrát čtyřhru ve Wimbledonu. O pár týdnů později zjistila, že je podruhé těhotná. K synovi Vincentovi tak přibyla letos v dubnu do rodiny Báry a jejího snoubence Petra Matějčka dcera Isabela.

V podcastu Bubliny se Barbora Strýcová svěřila, že je pro ni důležité, aby se její děti hýbaly a sport byl součástí jejich životů, a nemusí to být nutně tenis. Ona sama má další sportovní sen: ráda by uběhla maraton. A jestli bude i svatba? Necháme se překvapit.

Petra Kvitová

V minulých letech znamenal červenec pro Petru Kvitovou jediné: Wimbledon. Je jeho vítězkou a pravidelně se probojovávala hodně daleko. Letos je všechno jinak, Petru čekají úplně jiné starosti, stane se totiž maminkou. Novinku s manželem oznámili v prvních minutách letošního roku na instagramu.

Petra si v posledních letech soukromé radosti hezky dávkuje, před dvěma lety se zasnoubila a vloni v létě se za Jiřího Vaňka, svého bývalého trenéra, provdala. Nyní své sociální sítě plní úplně jiným obsahem: cestuje, nakupuje výbavu a užívá si pohodu. Zda se k profesionálnímu tenisu ještě vrátí, těžko říct. Prý by ráda děti dvě…

Andrea Sestini Hlaváčková

Dvojnásobnou maminkou se stala letos v únoru i další česká tenisová hvězda. Ta sklízela obrovské úspěchy mimo jiné s parťačkou Lucií Hradeckou a profi kariéru už před pár lety pověsila, spolu s raketou, na hřebík. S manželem, italským bývalým tenistou a manažerem WTA Fabriziem Sestinim, přivítali na svět druhou holčičku. Mají Isabellu a Beu.

Tenistka se svým fanouškům svěřila, že šestinedělí rozhodně nebyla žádná selanka. Kromě sžívání se ve čtyřech a nejrůznějších běžných problémů museli překonat i těžké chvíle: Jejímu muži byla diagnostikována rakovina a krátce po narození dcerky musel na náročnou operaci.

Lucie Šafářová

Profesionální kariéru sice Lucie Šafářová ukončila už v roce 2019 a od té doby se věnovala hlavně rodině, ale letos se máme na co těšit. Ale popořadě. Lucie je dvojnásobnou maminkou, s manželem, bývalým hokejovým útočníkem Tomášem Plekancem, mají dceru Leontýnu a syna Olivera. V oblasti sportu se pohybuje stále, komentuje například sportovní utkání na televizní stanici Canal+.

Teď ohlásila na léto velkou novinku, velký comeback. Spolu s svou bývalou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou bude hrát na Prague Open. A na sociální síti hlásá: „Chci, aby se tým Bucie vrátil na scénu.“ Bude s dámami taková legrace jako před lety? Bezpochyby!

Markéta Vondroušová

Ve světovém tenisovém žebříčku sice okupuje přední místa a je aktuální vítězkou Wimbledonu, v osobním životě to v současné době taková sláva není. Markéta Vondroušová byla v roce 2021 druhá ve dvojhře na olympiádě v Tokiu a následně se zasnoubila se Štěpánem Šimkem. Vzali se o rok později na Château Mcely, ale jejich pohádka bohužel šťastný konec nemá. Tenistka letos v dubnu oznámila, že se její muž odstěhoval (i s kočkou) ze společného bytu a probíhá rozvod, zřejmě poklidný, protože se prý dvojice na všem domluvila.

Načítám