Hlavní obsah

Díky projektu Tady Vary můžete zhlédnout silné ženské příběhy. A jednu zatím tajnou filmovou lahůdku

Foto: Tady Vary

Foto: Tady Vary

Ojedinělý projekt Tady Vary, díky kterému si ve svém kině můžete každý měsíc vychutnat předpremiéry skvělých filmů v podobné atmosféře jako diváci na festivalu, je v plném proudu a přináší skutečné filmové lahůdky.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Máte rádi skvělé filmy? Pak by vám projekt Tady Vary, na který si můžete až do 23. října koupit předplatné, neměl uniknout. „Projekt Tady Vary probíhá ve všech krajích České republiky, to své kino si tak může najít každý divák. A my mu garantujeme, že díky Tady Vary uvidí jednou do měsíce film, který patří k tomu nejlepšímu, co nabízí aktuální světová i tuzemská kinematografie,“ říká umělecký ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha.

Projekt Tady Vary odstartoval 2. října nejočekávanějším snímkem letošního podzimu Joker: Folie à Deux a pokračuje dalšími filmovými lahůdkami. Už 23. října Tady Vary uvedou vítěze z Cannes – film Anora, 20. listopadu snímek Emilia Perez, jehož tři hlavní představitelky si za svoje výkony ve filmu odnesly trojcenu za nejlepší herecký výkon, 18. prosince čeká na diváky vánoční filmové překvapení a hned 8. ledna novinka oscarového režiséra Paola Sorrentina – film Parthenopé. Těšit se na ně můžete vždy ve středu v jednom ze 70 kin po celé České republice.

Co je projekt Tady Vary?

Kromě zahajovacího snímku diváci zhlédnou dalších devět pečlivě vybraných filmových titulů v předem daných termínech od října 2024 až do června 2025. Zveřejněny jsou i středeční termíny projekcí druhé, jarní poloviny sezony Tady Vary: 12. února 2025, 12. března 2025, 16. dubna 2025, 14. května 2025 a 11. června 2025. Které filmy budou během jarní sezony promítnuty, se veřejnost dozví v průběhu podzimu 2024.

Podzimní program Tady Vary

  • 23. října 2024 Anora, režie Sean Baker, USA, 2024
  • 20. listopadu 2024 Emilia Perez, režie Jacques Audiard, USA/Mexiko/Francie, 2024
  • 18. prosince 2024 Kultovní klasika – vánoční filmový dárek
  • 8. ledna 2025 Parthenopé, režie Paolo Sorrentino, Itálie/Francie, 2024

Tady Vary fungují podobně jako divadelní abonmá. Divák si koupí balíček 10 exkluzivních předpremiér filmů, které pak postupně navštěvuje vždy jednu středu v měsíci od října 2024 až do června 2025. Cena předplatného se v jednotlivých kinech liší, vždy ale platí, že namísto 10 filmových představení divák zaplatí jen sedm projekcí. Poslední z letošních titulů je zatím překvapením, ví se jen, že půjde o filmovou klasiku, kterou už v kinech jen tak neuvidíte… Loni to byla osvědčená Láska nebeská.

A na co se tedy můžete těšit v rámci projektu Tady Vary letos na podzim? Všechny očekáváné filmy spojují silné ženské příběhy, které ocenili i diváci na filmových festivalech.

Anora

Anora je komediální love story prostořeké brooklynské striptérky a syna ruského oligarchy, která se stala senzací letošního festivalu v Cannes. Proč by lehká dívka nemohla toužit po opravdové lásce? Anora (Mikey Madison) je ještě tak naivní, že takový sen má. Když si ji v klubu objedná mladý, bohatý a divoký Rus Ivan (Mark Eidelstein), vsugeruje si, že právě on je ten pravý. Jejímu životnímu rozhodnutí předchází pestrá série sexuálních čísel, několik lajn koksu, spousta vypitého alkoholu a pár dnů strávených v Ivanově pronajatém luxusním domě. Že by potom měli žít šťastně až do smrti? Ani omylem.

Anora - film režiséra Seana Bakera je plný zvratů a černého humoruVideo: Tady Vary

Emilia Perez

Rita (Zoe Saldana) je velmi kvalifikovaná a nedostatečně ohodnocená právnička ve velké firmě, která se víc zajímá o to, jak dostat zločince z vazby, než aby je přivedla před spravedlnost. Jednoho dne se jí však naskytne nečekaná šance, když si ji najme vůdce kartelu Manitas, aby mu pomohla stáhnout se z byznysu a uskutečnit šokující plán, který tajně připravuje už léta: podstoupit operaci změny pohlaví, aby se vyhnul pronásledování úřadů a zároveň potvrdil, kým vlastně je. Trans-krimi-kartelový muzikál aspiruje na titul „nejpřekvapivější film roku“ a zcela nepochybně promluví do výsledné podoby příštích Oscarů.

Foto: Tady Vary

Ve snímku Emilia Perez hraje i hvězdná Selena GomezFoto: Tady Vary

Parthenopé

Žádnému ze současných filmových tvůrců se nepodařilo přiblížit se k nalezení dokonalé kinematografické definice krásy jako Paolu Sorrentinovi. Tvůrce Velké nádhery staví poprvé do centra dění ženskou hrdinku, čarokrásnou Parthenopé, jejíž osudy přibližuje v kapitolách rozprostřených do několika desetiletí. Stejné jméno ale v minulosti nosilo i nezaměnitelné město Neapol, jehož přitažlivost se může stát osudovou, tak jako u melancholií obestřené krásky. Se svým stylově vybroušeným neodolatelným filmovým vábením se Sorrentino posedmé vrátil do soutěže v Cannes.

Foto: Tady Vary

Parthenopé je v Sorrentinově novém filmu nejen ženou, ale i mýtem či sirénouFoto: Tady Vary

Načítám