Hlavní obsah

Startuje akce pro milovníky filmů Tady Vary, při které zažijete atmosféru filmového festivalu

Foto: Tady Vary

Foto: Tady Vary

Milujete skvělé filmy a rádi byste si je vychutnali ve výjimečné atmosféře? Přesně tohle nabízí ojedinělý projekt předplatného do kin Tady Vary. Díky němu můžete vidět ty nejlepší filmy světa ve slavnostní předpremiéře vždy ve středu jednou za měsíc v kině dle vašeho výběru.

Článek

Hit sezony Joker: Folie à Deux režiséra Todda Phillipse. Držitel Zlaté palmy v Cannes film Anora, cenami ověnčený žánrový mix režiséra Jacquese Audiarda, snímek Emilia Perez, či novinka Parthenope režiséra Paola Sorrentina – to je jen malá ochutnávka filmových lahůdek, jež můžete zhlédnout v rámci projektu předplatného do kin Tady Vary, který startuje už zítra, 2.října, v 70  kinech po celé České republice. Předplatné je v prodeji do 23. října 2024.

O co jde?

Projekt předplatného Tady Vary se koná pod záštitou karlovarského filmového festivalu a každému divákovi dopřeje zažít i v jeho nejbližším kině festivalovou atmosféru. Princip je stejný jako v případě předplatného do divadla – máte možnost každý měsíc zhlédnout to nejlepší z nabídky českých kin, a těšit se tak na příjemně strávený večer.

V rámci předplatného dostanete pozvánku do svého oblíbeného kina na předpremiéru filmu se speciálním úvodem, čekají vás i diskuze s tvůrci po jeho zhlédnutí a chybět nebude ani červený koberec. Dopředu budete znát i program, který pro vás organizátoři vybrali na nejlepších světových zahraničních festivalech. „Pětice tvůrců, jejichž výjimečné filmy tvoří osu podzimní části projektu Tady Vary, patří k nejobdivovanějším a nejvyhledávanějším na klíčových světových festivalech, ale i v kinosálech napříč světadíly,“ říká umělecký ředitel festivalu Karel Och.

V rámci přehlídky Tady Vary zhlédnete i očekávaný film Joker: Folie à DeuxVideo: Tady Vary

Podzimní program Tady Vary

  • 2. října 2024 Joker: Folie À Deux, režie Todd Phillips, USA, 2024
  • 23. října 2024 Anora, režie Sean Baker, USA, 2024
  • 20. listopadu 2024 Emilia Perez, režie Jacques Audiard, USA/Mexiko/Francie, 2024
  • 18. prosince 2024 Kultovní klasika – vánoční filmový dárek
  • 8. ledna 2025 Parthenope, režie Paolo Sorrentino, Itálie/Francie, 2024

Známé jsou už i termíny projekcí druhé, jarní poloviny sezony přehlídky Tady Vary: 12. února 2025, 12. března 2025, 16. dubna 2025, 14. května 2025 a 11. června 2025. Které filmy budou během jarní sezony promítnuty, se veřejnost dozví během podzimu 2024.

Kolik stojí předplatné Tady Vary

Předplatné na Tady Vary už je v prodeji, a to buď na stránkách Tady Vary, nebo na pokladně vašeho oblíbeného kina. Cena předplatného se v jednotlivých kinech liší, vždy ale platí, že namísto 10 filmových představení zaplatíte jen sedm projekcí. A když zrovna nebudete moct, snadno někomu uděláte radost, protože předplacená sedačka v kině bude jenom vaše, předplatné je přenosné, a tak ji můžete nabídnout i jako dárek.

Zapojena jsou kina po celé republice

„Máme radost, že se projekt Tady Vary divákům líbí až tak, že už teď, v době před zveřejněním celého programu, máme prodaných více celoročních předplatných Tady Vary, než jsme měli za celý loňský rok,“ říká výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha. „Nově se připojila řada měst, od letoška můžeme počítat s prozatímním kinosálem Scalka uzavřeného brněnského kina Scala, chyběla nám paradoxně i kinoscéna v Karlových Varech, tu budeme mít od letoška v nádherně zrekonstruovaném prostoru Císařských lázní,“ dodává Mucha. Celkový počet zúčastněných kin je zatím 73 a jsou rozmístěná do všech krajů ČR. Veškeré aktuální informace najdete na stránkách Tady Vary.

Načítám