Hlavní obsah

Seriály, které by bylo škoda minout. Něco pro feministky, romantiky i milovníky černého humoru

Foto: Netflix

Foto: Netflix

Vybrat si z bohaté nabídky streamovacích služeb není snadné, je čím dál větší. Hodně zajímavých seriálů tak může uniknout vaší pozornosti. Které by určitě neměly?

Článek

Romantika, napětí, silné lidské příběhy… Ponořit se do světa seriálů je snadné a propadá jim čím dál víc lidí. Někdy nevíme, který si pustit dřív, nebo nám nějaká lahůdka unikne. Vybrali jsme pro vás ty, které jsou považovány za kvalitní a zajímavé.

Právo podle Lidie Poët

Na konci 19. století neměly ženy zrovna na růžích ustláno, zejména pokud jim nestačilo se jen vdát a věnovat se manželovi a dětem. Zářným příkladem byla Lidie Poët – žena, která se do dějin zapsala jako první italská právnička. Šestidílný italský seriál (Netflix) inspirovaný jejím osudem, není jen velmi slušnou kriminálkou, ale především sondou do života žen před více než sto lety a jejich boje o nezávislost a svobodný život. Zaujme nejen hereckými výkony, ale především skvěle ztvárněnými reáliemi tehdejšího života, nechyběla ani slušná dávka poetiky. Další slavné kriminálky ZDE.

Boj o moc

Pokud milujete rodinného ságy z prostředí bohatých a slavných, bude se vám seriál Boj o moc (HBO) určitě líbit. Titul, za nímž stojí britský autor Jesse Armstrong, balancuje mezi ironickou černou komedií a temným rodinným dramatem. Vypráví příběh rodiny Royových, která ovládá největší mediální a zábavní společnost na světě. S morálkou si její příslušníci zrovna netykají, jejich životy jsou podřízeny především touze udržet kontrolu nad byznysem. Když se ale zakladatel impéria rozhodne odejít na odpočinek, rozpoutá se rodinný boj o vliv i obrovský majetek. Inu, nemají to ti boháči zrovna lehké…

Jeden den

Britský romantický seriál Jeden den (Netflix) na motivy stejnojmenné knihy Davida Nichollse vás chytne od první chvíle a už nepustí. Vypráví ojedinělý příběh, který vás donutí přemýšlet o smyslu života i lásky. Emma a Dexter spolu stráví po promoci v roce 1988 noc. Nepůjde ale o nezávazný flirt, vyvine se z toho silný vztah. Druhý den se každý vydá svou cestou. Na společné chvíle ale nedokáží zapomenout, a tak se domluví, že se každý rok 15. července na jeden den vždy sejdou. Sledovat tak můžete jejich osudy i vývoj jejich citů… V roce 2011 vznikl i stejnojmenný film v hlavní roli se skvělou Anne Hathaway.

Gentlemani

Britský seriál Gentlemani (Netflix), inspirovaný stejnojmenným filmem Guye Ritchieho z roku 2019, potěší všechny milovníky akčních kriminálních komedií. Sleduje příběh Eddieho Halsteada (Theo James), vojáka, který po smrti svého otce jako druhorozený syn nečekaně zdědí celé rodinné panství a majetek. Kromě zlosti svého staršího bratra toho ale bude muset zvládnout mnohem víc. Zejména když zjistí, že hlavní příjem rodiny pochází z pěstování drog. Sled nečekaných událostí na sebe nedá dlouho čekat a Eddie jim bude muset čelit s velkou dávnou prohnanosti. Učí se ale za pochodu a hlavní je ochránit rodinu a přežít…

Závoj

Z nejnovější nabídky Disney+ zaujme seriál Závoj (premiéra 29. 5.) nabízející dobrodružnou a hodně napínavou podívanou. V šesti epizodách můžete sledovat vztah dvou žen, které rozehrají smrtící hru na pravdu a lež. A zatímco jedna z nich skrývá velké tajemství, druhá ho musí odhalit dříve, než budou zmařeny tisíce nevinných životů. Těšte se na výlet plný napětí odehrávající se cestou z Istanbulu do Paříže a Londýna.

Načítám