Hlavní obsah

Se StarDance se za velkých emocí rozloučil cyklista Jiří Ježek. Jsi borec! vzkázala mu partnerka

Foto: Česká televize, Mikuláš Křepelka

Foto: Česká televize, Mikuláš Křepelka

Třetí večer oblíbené taneční soutěže StarDance se nesl v duchu hitů 70. let minulého století. Jako první před týdnem vypadl zpěvák Ondřej Ruml s tanečnicí Andreou Třeštikovou. A tak se s napětím čekalo, kdo si černého Petra vytáhne tentokrát.

Článek

„To, že se diváci postaví, mluví za všechno,“ pronesla moderátorka Tereza Kostková a plně tím vystihla atmosféru vrcholu večera. Se soutěží se musel rozloučit cyklista Jiří Ježek, který přišel v 11 letech při tragické autonehodě o část nohy. Tancoval s protézou, se kterou ve sportu dosáhl nevídaných úspěchů. Bývalý profesionální cyklista, šestinásobný mistr světa a vítěz paralympijských závodů, a také člověk, který svým příběhem ukazuje ostatním, co všechno se dá v životě i s hendikepem zvládnout.

Sál plný emocí

„Leni, moc děkuju za všechno, co jsi mě naučila, a za všechno, co jsme spolu prožili. Pak chci poděkovat téhle nádherné partě, byla to fakt velká jízda! A chci strašně moc poděkovat za tu šanci, že jsem ji dostal, a všem, co nám fandili,“ řekl Jiří Ježek, zjevně dojatý obrovskou podporou, které se mu v soutěži dostalo. Děkovala i jeho taneční partnerka Lenka Nora Návorková, a ještě přidala další emotivní prohlášení: „Byl to obrovský zlomový moment pro StraDance, fakt klobouk dolů, jsi neuvěřitelně hustej za to, co jsi dokázal. Jsi borec!“ vzkázala svému tanečnímu parťákovi.

Jak se tančí s protézou?

Valčík, rumba a cha-cha. Takový byl program třetího tanečního večera, na který devět soutěžních párů tvrdě dřelo, aby předvedlo, co se za tři měsíce poctivého tréninku naučilo. Lucie Vondráčková dala v medailonku najevo strach, že to bude velká ostuda. Na tu ale rozhodně nedošlo. Nejméně hlasů nakonec dostali od diváků Jiří Ježek a Lenka Nora Návorková, které přesto sál odměnil potleskem vestoje. Jejich jive z minulého týdne patřil asi k tomu nejlepšímu, co se za celých 13 ročníků StarDance na parketu odehrálo. Jiří tančil skvěle a kdo by nevěděl, že tančí s protézou, nepoznal by to.

Rumba, kterou předvedli tuto sobotu, až tolik pochvaly nesklidila, ale když Jiří Tereze Kostkové prozradil, že na každý tanec musí mít kvůli nášlapům jinou protézu, člověk si teprve uvědomil, jak neuvěřitelný výkon podal. Připravené měl celkem čtyři, bohužel další si už ve StarDance nevyzkouší.

Lakomá a kárající porota

Na soutěži StarDance je nejpoutavější, jak se jednotliví hrdinové, kteří sebrali veškerou odvahu a vrhli se do tvrdých a bolavých tréninků, postupně vyvíjí a zlepšují. Někdo méně, jiný udělá zničehonic raketový skok a překvapí tak, že lidé ani nevěří, že tanec nikdy pořádně netrénoval.

Což byl tento týden případ především Marty Dancingerové. Její rumba s Martinem Prágrem patřila téměř k tomu nejlepšímu, co plný sál viděl, a také za ni padla první osmička. Porota tentokrát totiž body spíše šetřila a padaly především sedmičky a vesměs kritika. Té se nevyhnul žádný ze soutěžních párů, včetně favorita Oskara Hese. Porotci Janu Tománkovi připadal jeho valčík (s taneční partnerkou Kateřinou Bartuněk Hrstkovou) málo valčíkový, ostatní porotci ale tak kritičtí nebyli a pár si nakonec odnesl i dvě devítky.

Načítám