Hlavní obsah

Na obrazovky míří nové seriály: Mysteriózní Lovec, zábavní Kamarádi i Záhadné případy s Donutilem

Foto: Zuzana Panská / TV Prima

Foto: Zuzana Panská / TV Prima

Nabídka nejnovějších televizních seriálů se neustále rozrůstá, a tak jsme zapátrali, co hezkého nás letošní podzim čeká. Kdo zaujme diváky nejvíce?

Článek

Kriminálky v nabídce televizí stále jednoznačně vedou, ale najdou se i výjimky v podobě nových komediálních seriálů či záhad a mysterií. Na co všechno se můžete už teď v televizi těšit?

Česká televize: Lovec, Čmaňa, design

Kromě taháku podzimu taneční soutěže StarDance sází ČT (každou středu od 20.15 hodin) na novinku Lovec – osmidílný mysteriózní seriál režiséra Jiřího Stracha. Tematicky navazuje na úspěšné minisérie Ďáblova lest, Ztracená brána a seriál Labyrint v hlavní roli s „lovcem“ Pavlem Křížem, který pracuje pro tajný řád a udržuje rovnováhu mezi dobrem a zlem. Hlavní ženskou postavu si zahrála Jana Kolesárová.

Pro náročnější diváky si Česká televize připravila šestidílný cyklus dokumentů o ikonických předmětech, které se v průběhu uplynulého století staly součástí našeho každodenního života, Ikony českého designu (od 6. listopadu na ČT art i v iVysílání), portrétní dokument o Pavlu Zedníčkovi Čmaňa (premiéra 9. listopadu na ČT1 i v iVysílání) nebo šestidílný cyklus s inspirativními příběhy předních českých filantropů Od nuly (od 10. listopadu na ČT2 i v iVysílání).

Foto: Česká televize

V novém seriálu České televize Lovec hrají v hlavních rolích Pavel Kříž a Jana KolesárováFoto: Česká televize

Nova: Záhadné případy

Seriál plný tajemství s názvem Záhadné případyMiroslavem Donutilem v hlavní roli bude zřejmě od 27. října hlavním tahákem televize Nova pro tento podzim. Vůbec poprvé se v něm před kamerou sejde „donutilovský“ herecký klan – Miroslav, Martin a Sára.

A o čem bude? Jsou věci mezi nebem a zemí, které se někdy přihodí každému z nás. Přehnaně živý sen, vnuknutí intuice, strach bez příčiny nebo ještě mnohem méně vysvětlitelné události. Léčitel Jaroslav (Miroslav Donutil) rozumí lidem a vidí věci, které ostatní vidět nemohou, a tuto schopnost využívá k pomoci druhým. „Pro mě je to normální, obyčejné povídání o člověku, který by žil normální, obyčejný život, kdyby neměl neobyčejné možnosti, zkušenosti a zvláštní vlastnosti,“ řekl o své postavě Miroslav Donutil.

Foto: TV Nova

Miroslav Donutil v seriálu Záhadné případyFoto: TV Nova

Prima: Kamarádi, Hrdina

I Prima sází na dvě novinky, které nahrazují stálice této televize. Od 22. října přijdou Kamarádi místo ZOO a Hrdina zastoupí od 23. 10. Dvojku na zabití. Nový rodinný seriál Kamarádi přinese každé úterý a čtvrtek příběh tří přátel vracejících se do rodné vesnice, kde se společnými silami pokusí vzkřísit komunitní život. V hlavních rolích tří nerozlučných přátel se představí David Gránský, Anastasia Trmal Chocholatá a Jan Komínek.

Poručík Hrdina v podání Jana Nedbala je neřízená střela, domýšlivý policajt, se kterým je těžké pracovat, ale jenž má v sobě dost velkou dávku lidskosti. Dokáže porušit všechna myslitelná pravidla a své nadřízené tím neskutečně štve. Také státní zástupkyně Bartošová alias Kristýna Boková ho zpočátku nemůže vystát, přesto však pro něj postupně najde porozumění. Přinejmenším.

Foto: Zuzana Panská / TV Prima

Krimisérie Hrdina navazuje na oblíbený seriál PoldaFoto: Zuzana Panská / TV Prima

Televize Seznam

Pestrý podzim čeká diváky Televize Seznam, která nabídne zábavu i napětí v podobě tuzemských komedií, detektivek, krimiseriálů i rodinných filmů. Nebudou chybět ale ani divácky oblíbené zahraniční filmy jako Pařba ve Vegas, Sexy Pistols, Wasabi nebo legendární britský seriál Profesionálové.

Z českých filmů se diváci mohou těšit na filmovou klasiku, například na snímky Starci na chmelu, Šest medvědů s Cibulkou, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Jáchyme, hoď ho do stroje! nebo na oblíbený cyklus o básnících. Z detektivek pak třeba na filmy Holka na zabití, Smrt stopařek, Jeden z nich je vrah a z krimiseriálů na Stopy zločinu v hlavní roli s Jiřím Bartoškou, Případy pro zvláštní skupinu s Terezou Brodskou, Jiřím Schmitzerem a Josefem Somrem nebo Případy podporučíka Haniky s Vladimírem Dlouhým.

Načítám