Hlavní obsah

Reality show, díky kterým zapomenete na každodenní starosti: Love Is Blind, Zrádci nebo Hell's Kitchen

Foto: TV Prima

Foto: TV Prima

Buď je lidé milují, nebo nenávidí - nic mezi tím. Jsou reality show vaší vášní, nebo naopak hledáte takovou, která by vás k tomuto žánru přivedla? Přinášíme tipy na ty, jež rozhodně stojí za zhlédnutí a kterým v redakci některé z nás propadly.

Článek

Formát reality show není pro každého. Často se tam hlásí exhibicionisté, sledujete emoce v přímém přenosu, a co si budeme nalhávat, čím vyhrocenější situace na obrazovce, tím větší zážitek pro vás. Na tom je celý tento formát postaven. Reality show jsou pro lidi, kteří chtějí utéct od každodenních starostí a chvíli vypnout hlavu. Nečekejte nic k zamyšlení, jedná se vyloženě o zkrácení dlouhé chvíle. Které stojí za váš čas?

Honeymoon – Líbánky k nepřežití

Na obrazovkách TV Prima nebo na její placené platformě Prima+ můžete od pondělí do pátku sledovat seznamovací reality show Honeymoon – u nás Líbánky k nepřežití - kterou moderuje Tereza Pergnerová. Na začátku se rozhodlo, kdo z dvaceti mužů a dvaceti žen vytvoří pár a odletí na druhý konec světa - do exotických Filipín. Po obřadu byli všichni odvezeni na opuštěnou pláž, kde je čeká životní dobrodružství. Musí si sami vyrábět nábytek, nemají komfort, na který jsou zvyklí, ani dostatek jídla. To všechno prověřuje jejich rodící se vztah.

Hell's Kitchen - Pekelná kuchyně

Pokud jste skutečnými fajnšmekry v reality show a k tomu milujete vaření, pak vám jistě neunikl britský evergreen Hell's Kitchen (Pekelná kuchyně), jejíž tváří je už 23 sezon kuchař Gordon Ramsay. Byla jen otázka času, než se tento formát dočká i českého zpracování. Konečně!

Na TV Nova (nebo platformě Voyo bez reklam) můžete každé úterý sledovat v roli neoblomného kuchaře, který soutěžícím nic neodpustí, Radka Kašpárka. Má dokonce blonďatý melír, aby se co nejvíc přiblížil britské předloze. Pořad, kde se kuchaři snaží dostat do přízně šéfa a zajistit si místo v jeho restauraci, však není pro slabé povahy. Je postaven na neoblomnosti, vtipu a někdy i ponižování, což nemusí být všem po chuti.

Love Is Blind - Láska je slepá

Pokud jste na poli reality show začátečníci a hledáte něco, co pohladí duši, pak je pro vás jako dělaná seznamovací reality show Love Is Blind, jejíž nejrůznější mutace z celého světa jsou ke zhlédnutí na Netflixu. Princip je jednoduchý: lidé spolu týdny randí, ale naslepo. Slyší svůj hlas, mohou si hodiny povídat, ale na živo se vidí až ve chvíli, kdy se zasnoubí. Důvod? Dokázat, že je láska slepá. Následně spolu páry odjíždí na líbánky a pak se vrací do reality. Ale jen hrstka z nich si posléze po 28 dnech před oltářem skutečně řekne ano. Rozhodně doporučujeme první americkou řadu, ta je nejlepší!

The Traitors - Zrádci

Pamatujete si na hru, která se hrála snad na každém táboře s názvem Městečko Palermo? Přesně na tomto principu je nová reality show Zrádci, která se od 22. září objeví na obrazovkách TV Prima (již nyní je na Prima+). Kromě „běžných lidí“ v ní účinkují i známé tváře - modelka Andrea Bezděková, která už má předchozí zkušenost s reality show Survivor, moderátor Luděk Staněk, youtuber Daniel Štrauch alias Gogo nebo reportér Jan Tuna. Cílem je odhalit toho, kdo se možná tváří jako váš kamarád, ale ve skutečnosti je to zrádce. Celosvětově má show The Traitors obrovský úspěch, tak snad na něj naváže i u nás, začátek je velmi slibný.

Love Island - Ostrov lásky

Před pár týdny odstartovala TV Nova novou řadu populární seznamovací show Love Island, jejíž tváří je již třetím rokem moderátorka Zorka Hejdová. Do vily na Kanárských ostrovech se sestěhují krásní mladí lidé a hledají tam lásku. Tato reality show ale rozhodně není pro všechny, protože jak už jste si jistě všimli, mladší ročníky mluví řečí, která má s češtinou jen pramálo společného. Už i někteří třicátníci mají proto účastníkům problém porozumět. Slova jako vibe, crush nebo bombshell jsou tam zcela běžná. Cílovou skupinou jsou proto spíš žáci základních a studenti středních škol. Pro pobavení ale rozhodně super!

Makléři z Hollywoodu

Jak už název reality show, která je od roku 2019 vysílaná na Netflixu, napovídá, jedná se o vhled do práce realitních makléřů. Ovšem ne ledajakých. Jedná se o krásné ženy, které mají za úkol prodávat ty nejdražší nemovitosti v Hollywoodu. Nebyla by to ale trochu nuda? Proto pořad sleduje i osobní životy jednotlivých postav a rozhodně se u toho nudit nebudete. Jedná se totiž o ženský kolektiv, který je navíc placený z provizí – to nemůže dopadnout jinak než pořádnou zábavou. Tedy alespoň pro nás, diváky.

Související témata:
Reality show Zrádci
Hell's Kitchen
Pořad Honeymoon – líbánky k nepřežití

Načítám