Hlavní obsah

Legendární Pobřežní hlídka po 35 letech. Co dnes dělají herci? Někteří ze showbyznysu raději zmizeli

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Jednou plavčík, navždy plavčík. Herci, kteří hráli v populárním seriálu Pobřežní hlídka, s ním budou spojeni už navždy. „Zbavit se červených plavek“ nadobro se podařilo jen některým, jiní svou kariéru dokonce nasměrovali do jiného odvětví, než je showbyznys.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Dnes nám mohou příběhy i zpracování Pobřežní hlídky přijít úsměvné, v době vysílání (1989–2001) však sklízela neuvěřitelný úspěch, zapsala se dokonce do Guinnessovy knihy rekordů jako nejsledovanější seriál na světě. Není proto divu, že přinesla obrovskou slávu také představitelům hlavních rolí. Co dělají dnes a jak moc se změnili?

David Hasselhoff alias Mitch Buchannon

Herec, kterého proslavil seriál Knight Rider a právě Pobřežní hlídka, oslavil před pár dny 72. narozeniny. Stále těží z popularity, kterou získal v 80. a 90. letech. Jezdí po besedách, ale jinak se věnuje především zpěvu. Věk však zastavit nejde, i když se proti němu snaží bojovat různými plastickými operacemi. „V sedmdesáti život teprve začíná, i když už nemůžu běhat ani skákat,“ svěřil se optimisticky magazínu People.

Pamela Anderson alias C. J. Parker

Díky seriálu se Pamela Anderson stala nezapomenutelným sexsymbolem 90. let. A když se vloni na pařížském týdnu módy objevila bez make-upu, všichni byli v šoku. „Doma chodím nenalíčená běžně, tak proč ne na této akci? Opravdu jsem netušila, že si toho někdo všimne,“ svěřila se magazínu People. Herečce se podařilo prosadit se na Broadwayi a úspěch sklízí také svými memoáry S láskou Pamela a filmovým dokumentem Pamela: Příběh lásky. V něm mimo jiné říká: „Honit se za mládím je marné. Jediné, co můžeme udělat, je přijmout to, kým jsme.“

David Charvet alias Matt Brody

Herec a muzikant David Charvet hrál v Pobřežní hlídce jen ve třech sériích, a sice v letech 1992 až 1996, poté se přesunul do dalšího slavného seriálu – do Melrose Place. V poslední době se vydal na jinou profesní dráhu, která nemá se showbyznysem nic společného. V rozhovoru pro časopis Page Six řekl: „Než jsem měl první dítě, cestoval jsem pět let po 42 zemích a koncertoval jsem. Neexistuje žádný důvod, proč bych to udělal znova. Našel jsem jiný smysl života. Chtěl jsem zůstat doma a být dobrý táta.“ Když jeho dvě děti odrostly, začal se věnovat stavebnictví a spoluvlastní firmu Jones Builders Group. „Možná jsem nezískal Emmy ani Oscara, ale když postavím dům, vím, že vydrží déle.“

Nicole Eggert alias Summer Quinn

Prosadit se jako herečka se Nicole Eggert pokoušela již od počátku 80. let. Podařilo se jí to ale až díky červeným plavkám. Po skončení natáčení sice zkoušela ještě na nabytou slávu navázat, ale neúspěšně. Přesto se o ní v posledních letech mluví – ale bohužel především ve spojení s nešťastnou událostí. Bojuje s rakovinou prsu. „Od počátku vím, že nemoc musím porazit. Nemůžu jí podlehnout. Mám doma dvanáctiletou dceru, o kterou se starám, a nemám nikoho jiného,“ svěřila magazínu People svou největší motivaci.

Jeremy Jackson alias Hobie Buchannon

Malého chlapce, kterého ztvárnil v Pobřežní hlídce, by dnes už ve vousatém chlapíkovi hledal asi jen málokdo. Stejně jako povahové rysy jeho postavy. Zatímco ve své roli byl Jeremy Jackson hodný a pokorný, po skončení natáčení měl lamač dívčích srdcí problémy se zákonem a s drogami. Poté se začal živit jako osobní trenér a zdá se, že to nejhorší už má za sebou.

Anketa

Kdo se podle vás změnil od dob Pobřežní hlídky nejméně?
David Hasselhoff
54,7 %
Pamela Anderson
18,8 %
David Charvet
14,1 %
Nicole Eggert
4,8 %
Jeremy Jackson
7,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1271 čtenářů.

Načítám