Hlavní obsah

Nevěra a podvádění v hlavní roli! Nejlepší filmy a seriály o zradě, vášni a touze vás vezmou za srdce

Foto: HBO

Foto: HBO

Na vlastní kůži nechce nevěru zažít asi nikdo, ale na filmovém plátně je to dost oblíbené téma. Koneckonců se s ní pojí láska, sex, touha, přitažlivost, tajemství, žárlivost, nenávist, pomsta – a někdy i pořádné drama. A všechno tohle filmovým a seriálovým příběhům vážně sluší.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nevěra by v ideálním světě samozřejmě neexistovala, jenže takový náš svět není. A není takový ani svět příběhů, protože právě zálety hrají v mnoha snímcích a seriálech hlavní roli. Které tituly, kde představují důležité téma zrada, nevěra a její následky, stojí za vidění?

Neslušný návrh

Filmová klasika z roku 1993 se skvělým obsazením. Robert Redford v roli přitažlivého miliardáře, kterého uchvátí Demi Moore v roli ženy žijící ve spokojeném manželství, jež ale zmítají finanční problémy. A protože za peníze lze (údajně) koupit vše, nabídne jejímu muži (Woody Harrelson) milion dolarů za jedinou noc s jeho ženou. Přijme mladý pár nabídku, nebo ne? A co s jejich vztahem udělá už jen to, že o ní přemýšlejí?

Sedmilhářky

Seriál z dílny HBO z roku 2017 se pyšní skvělým obsazením – hlavní postavy ztvárnily Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern či Zoë Kravitz. Děj se točí kolem podezřelého úmrtí na benefiční akci základní školy. A vše nasvědčuje tomu, že se za smrtí skrývají temná tajemství a velkou roli hraje právě i zrada a nevěra. V roce 2018 si seriál odnesl hned čtyři Zlaté glóby včetně toho za nejlepší minisérii či TV film. A následovala druhá řada, kdy do týmu hvězd přibyla úžasná Meryl Streep.

Nevěrná

Je to celkem starý film (z roku 2002), ale stále má co nabídnout. V hlavní roli se představí manželský pár (Richard Gere a Diane Lane), a jestli sázíte na to, že jen blázen by byl nevěrný slavnému hollywoodskému fešákovi, pak se pletete. V tomto erotickém thrilleru jeho filmová manželka podlehne kouzlu neznámého cizince a jejich vztah se zvrtne v sexem nabitý vášnivý románek, který se stává posedlostí a má nedozírné následky…

Jedna za všechny

Nevěra samozřejmě není nic úsměvného, ale ve světě filmu je dovoleno vše. A tak se k ní v této komedii z roku 2014 přistupuje velmi zábavně. Příběh není složitý: tři podvedené ženy, dvě milenky (Cameron DiazKate Upton) a manželka (Leslie Mann), které o sobě vzájemně nevěděly, se spojí a rozhodnou se záletného muže pořádně vytrestat. A každý ví, že srážka se zhrzenou ženou není žádná legrace, natož pak se třemi.

Dívka ve vlaku

Napínavý krimi thriller z roku 2016 vznikl podle knižní předlohy Pauly Hawkins. Hlavní hrdinka Rachel jezdí každý den vlakem kolem svého bývalého domu, kde nyní žije její ex se svou novou ženou. O pár domů dál vídá i jiný manželský pár, který vyvolává dojem dokonalosti. Jenže jednou oknem z vlaku zahlédne něco nečekaného, co ji vyvede z míry… A když je pak „dokonalá“ manželka pohřešovaná, rozběhne se napínavé policejní pátrání.

Nejhorší člověk na světě

Ani ne tři roky staré romantické drama vypráví o třicetileté Julii, která se stále hledá a experimentuje se životem. Jenže její přítel by se konečně rád usadil. A když se Julie na večírku seznámí s okouzlujícím mladíkem, je snadné si najednou připadat jako nejhorší člověk na světě…

Spalující touha

Drama z roku 1999, které natočil legendární režisér Stanley Kubrick s Nicole Kidman a Tomem Cruisem v hlavních rolích, je už tak trochu filmová klasika. Příběh páru, který se utápí v manželském stereotypu, je nabitý erotickým dusnem a napětím. Ona se přizná, jak moc touží po sexu s námořníkem, kterého potkala na dovolené, on se dostane na utajené orgie, kde se provádí tajemný sexuální rituál. A vše začne nabírat na obrátkách, když je jedna účastnice orgií nalezena mrtvá…

Šťastně až do smrti

Tenhle thriller z roku 2022, který je k vidění na Netflixu, začíná poměrně nezajímavě. Manželka přijde svému muži na nevěru, on ji chce opustit, ale ona se ho odmítá vzdát. A vše se zvrtne v naprostou šílenost a ukazuje se, že lidé jsou někdy ochotní zajít až za hranice myslitelného, jen aby získali, co chtějí.

Grace a Frankie

Úžasný komediální seriál s Jane Fonda a Lily Tomlin v hlavních rolích si získal nespočet fanoušků. A i když se v sedmi sériích budete velmi dobře bavit nad komplikovaným vztahem upjaté a za všech okolností korektní Grace s její excentrickou a trochu bláznivou kamarádkou Frankie, je potřeba říct, že na začátku všeho byla právě nevěra. Tyhle dvě totiž svedl dohromady románek mezi jejich manžely, kteří roky tajili svou homosexualitu a vzájemnou lásku a s pravdou šli ven až na stará kolena.

Zoufalé lži

Brazilské seriálové drama je letošní novinka a celkem 17 epizod nabízí slušnou podívanou. Vše se točí kolem ženy, jíž se dlouho nedařilo otěhotnět, ale nakonec na svět přivedla dvojčata. Jenže díky vzácné shodě okolností má každé z jejích dětí jiného otce. A ona se dlouhé roky snaží tohle tajemství udržet a nezničit rodinu.

Ve filmu je to fajn, ale v reálném životě nevěra bolí. A hlavně ne vše, co se o ní říká, je pravda. Že slušní a spokojení lidé nezahýbají? Kdepak! Těmhle mýtům o nevěře nevěřte

Načítám