Hlavní obsah

Letní filmové hity? Plné fešáků s dokonalými těly, kteří loví tornáda i zachraňují svět

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Letní filmové trháky patří k těm nejočekávanějším a letos mají premiéru skvělé kousky. To, že se hlavních rolí ujali největší hollywoodští fešáci, je přidaná hodnota. Jedni se prohánějí na motorkách, další honí tornáda a jeden vás vezme na Měsíc a klidně si u toho nechá tentokrát kalhoty.

Článek

Období léta je pro filmový průmysl zásadní. Vloni se do filmové historie zapsal 21. červenec a změnil dějiny. Čím? Premiéru měly dva naprosto zásadní velkofilmy: Oppenheimer Barbie.

Letos v létě se také můžete těšit na řádné pecky, které budou silné nejen tematicky, ale i co se mužských hrdinů týče. Dámy, věřte, je na co se těšit, někteří fešáci si osedlají motorky, jiní zkrotí tornádo.

Motorkáři

Tak tohle bude velká podívaná. Píší se 60. léta v USA a motorkářská kultura zažívá zlatou éru. Jeden takový gang, Vandals, vede drsný Johnny. Členem je mimo jiné volnomyšlenkář Benny, který miluje svobodu a rád si žije po svém. Když pozná tvrdohlavou Kathy, je mu jasné, že jsou si souzeni, a po pár týdnech už jsou svoji. Jenže Kathy brzy začne vnímat, že motorkáři nejsou jen cool frajeři, co si chtějí žít podle svého, ale drsně bojují s konkurencí i policií a žijí víc než na hraně zákona. Ráda by Bennymu pomohla ven. Jenže stojí on o to?

Třešničkou na dortu je, že se hlavních rolí v tomto velmi očekávaném trháku ujali Tom Hardy (hrdina z filmu Venom) a Austin Butler (který báječně ztvárnil Elvise Presleyho). Oba se před natáčením zdokonalili v jízdě na motorce, starší z dvojice šel do filmu ještě víc naplno a nechal si udělat tetování. Austina se mu prý přemluvit nepodařilo.

Twisters

Krasavcem na vzestupu je zcela jistě Glen Powell. Ano, to je ten, který si v pokračování Top Gunu svlékl tričko a Tom Cruise se mohl jít klouzat. Je to ten, který ve filmu S tebou nikdy, svedl nejen Sydney Sweeney, ale i všechny divačky v sálech. A letos se do kin řítí jako lovec tornád, který se bezohledně vyžívá v honbě za nejlepšími bouřkami. Půjde mu o život, ale tajit dech se nebude jen z blížící se katastrofy.

Tornáda se prý nehodnotí podle velikosti nebo rychlosti větru, ale podle toho, co zničí a o co nás připraví. Od Glena Powella by se asi většina fanynek nechala připravit klidně i o hrdost…

Mizerové: Na život a na smrt

Tihle bad boys už spolu zvládli odhalit mnohé zločiny a ač už to nejsou žádní mladíčci, pořád je na ně radost pohledět. Will Smith a Martin Lawrence se tentokrát coby Mike a Marcuse pouští do nebezpečné akce, v níž chtějí očistit jméno jejich zesnulého kapitána a při které jim (jako vždy) půjde i o život.

Jejich kouzlo je nejen v tom, jací jsou fešáci, ale i v hláškách, které neustále trousí. Jedna za všechny: Marcus říká: „Mám tě rád.“ A Mike kontruje: „Ty jsi po přestřelce vždycky naměkko.“

Deadpool & Wolverine

Tohle bude něco! Jedni z nejvtipnějších herců vůbec, krasavci non plus ultra a jako bonus nejlepší kamarádi hrají hlavní role v superhrdinském bijáku od Marvelu. Ryan Reynolds jako Deadpool a Hugh Jackman jako mutant Wolverine z X-menské série spojí síly a bude to řádně akční podívaná, od které se mimo jiné očekávají rekordní tržby. Už jen trailer trhal rekordy v počtu zhlédnutí.

Zatím se o příběhu ví poměrně málo. Wolverine se zotavuje po zranění, když ho ukecaný Deadpool vyzve, aby spojili síly proti Cassandře, zlému dvojčeti vůdce X-Menů.

Vezmi mě na Měsíc

Ona je ve skutečnosti idolem mužů a vzorem žen, on idolem žen a motivací mužů. A ve filmu Vezmi mě na Měsíc jim to spolu hodně sluší. Channing Tatum patří k nejvíc sexy mužům na planetě a ve filmu má za úkol pozemní řízení mise přistání na Měsíci. Krásná Scarlett Johansson mu sekunduje v tom, že má zajistit PR podporu akce, „prodává Měsíc“. A že ve filmu hrají ještě Woody Harrelson a Chris Evans, je jen bonus.

Jestli někdo PR nepotřebuje, je to Channing. Tenhle chlapík má dokonalé břišáky, píše knížky pro děti a má ten správně nesmělý kukuč, kterým vás vystřelí vlastně kamkoli do vesmíru.

Načítám