Hlavní obsah

Továrna na peníze. Zpěvačka Taylor Swift se dostala do českých obýváků

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Taylor Swift jede dál svoje světové turné, ale dostat se na její koncert je pro našince náročné. Museli byste do ciziny, rezervační systémy kolabují, navíc jsou lístky dost drahé. Teď si její koncertní film The Eras Tour můžete užít z pohodlí domova.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Od začátku kariéry urazila Taylor Swift slušnou cestu a dnes je z ní hvězda světového formátu. Od roku 2006 vydala deset alb (některá se rozhodla natočit znovu kvůli tahanicím o práva s vydavatelskou společností).

Za to poslední s názvem Midnights si odnesla sošku Grammy, už čtrnáctou v pořadí. Při jejím přebírání oznámila fanouškům, že pro ně má připravenou novou desku s názvem The Torture Poets Department, která vyjde 19. dubna. A do toho je v jednom kuse na turné, ze kterého vznikl film, který samozřejmě také trhal rekordy. Snad ani nevěříme, že den Taylor Swift má také jen 24 hodin!

Koncert Taylor Swift doma

Kdo se nedostal na její koncert, může mu být záplatou zpěvaččin film Taylor Swift: The Eras Tour, který zachycuje atmosféru turné. V létě krátce po Barbiemánii ovládl kina a nebylo výjimkou, že nadšení fanoušci v sálech tančili. Nyní si můžete soukromý koncert udělat doma, protože je snímek od dneška dostupný na streamovací službě Disney+. Připravte se na exkluzivní Taylořinu verzi dlouhou tři hodiny a třicet minut a také na čtyři akustické songy, které naživo nikdy nezazněly.

Dokument režíroval Sam Wrench, který má už s podobným formátem zkušenosti (dělal pro zpěvačky Lizzo nebo Billie Eilish). Uvidíte sestřih momentů z koncertů, průřez všemi alby a dechberoucí blyštivé kostýmy, které propojuje jedno poznávací znamení – červená rtěnka! Outfity a stage zpěvačka měnila tak, aby korespondovaly s danou érou alba. Podívejte se na oficiální trailer:

Taylormánie

Uspořádat turné, které bude zahrnovat všechna dosavadní alba, se ukázalo jako skvělý nápad. Swifties, jak si fanoušci Taylor Swift říkají, patří asi k těm nejoddanějším v showbyznysu, a když byly zveřejněny termíny koncertů, systém na prodej vstupenek se zhroutil. Zpěvačka tak k rekordním výhrám z hudebních cen MTV a Grammy může přidat další prvenství: Toto turné je nejvýdělečnější v historii a zisky překonaly víc jak miliardu dolarů.

V čem, kromě úžasných songů, spočívá úspěch Taylor Swift? Je sympatická, usměvavá a působí jako holka od vedle, ale zároveň je to velká diva a ikona stylu. Co udělá nebo řekne, má téměř celosvětový dopad. Když se dala před pár měsíci dohromady s hráčem amerického fotbalu Travisem Kelcem, zájem o tento sport raketově stoupl.

  • Jestli se chcete o hvězdné umělkyni dozvědět víc, pusťte si i dokument – Miss Americana (2020), který poodhaluje její soukromí. To proplétá i do textů svých písní, které často reflektují její milostný život. Třeba ošklivý rozchod s Joem Jonasem.

Podívejte se na pár snímků, které vám přiblíží atmosféru The Eras Tour:

Načítám