Hlavní obsah

Ďábel nosí Pradu se dočká pokračování! Jak se změnili herci 18 let od premiéry? Anne Hathaway je snad upír

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Že by prosby byly vyslyšeny? Od premiéry filmu Ďábel nosí Pradu uplynulo dlouhých 18 let a teď to vypadá, že se dočkáme pokračování. Jak se změnily hlavní postavy této ikonické romantické komedie z prostředí módního magazínu Runway?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Zdá se, že se blýská na lepší časy. Alespoň co se žánru romantických komedií týče. Nedávno vyšlo najevo, že se dočkáme pokračování kultovního filmu Mezi námi děvčaty (2003), kde v hlavní roli zazářila Jamie Lee CurtisLindsay Lohan. Další novinka z filmového světa vzala internet jako smršť - a to zpráva o pokračování snímku Ďábel nosí Pradu z roku 2006.

Miranda, Andy a Emily

Ikonický snímek vás přenese do světa módního časopisu, který řídí železnou rukou Miranda Priestly alias Meryl Streep. Film je adaptací stejnojmenné knihy z roku 2003. Její autorka, Lauren Weisberger, měla z čeho čerpat - nějaký čas pracovala totiž jako osobní asistentka šéfredaktorky americké Vogue Anny Wintour.

Druhou filmovou hrdinkou je Andy Sachs (Anne Hathaway), která se snaží uspět ve světě lifestylového magazínu. Její kolegyně (Emily Blunt) jí to neulehčuje a stejně tak i přítel Nate, který jí vyčítá pracovní nasazení. Nezapomeneme na scénu v autě, kdy Miranda říká Andree, která začíná o tomto nablýskaném světě pochybovat: „Všichni chtějí být jako my.“ Ve scénáři sice bylo „Všichni chtějí být jako já“, ale Meryl Streep si repliku pozměnila.

  • Role šéfredaktorky Runway vynesla Meryl Streep Zlatý glóbus. Byla také nominována na Oscara, stejně jako kostýmní designérka Patricia Field.

Ďábel nosí Pradu 2

Co víme o natáčení druhého dílu? Podle amerického magazínu Variety se práce na filmu už rozběhly. Natáčení si bere pod křídla Disney a součástí týmu by měl být i původní režisér David Frankel. Děj se bude točit okolo proměny současných médií - tištěné versus online magazíny. Miranda Priestly se střetne se svou bývalou osobní asistentkou Emily Charlton, která je nyní ředitelkou luxusní reklamní společnosti. Podle magazínu Entertainment Weekly jsou v jednání tedy všechny hlavní postavy: Miranda (Meryl Streep), Andy (Anne Hathaway), Emily (Emily Blunt) a Nigel (Stanely Tucci). I když je premiéra zatím v nedohlednu, nemůžeme se dočkat!

Jak herci (ne)stárnou

Původně měla roli Andy Sachs dostat Rachel McAdams, ta ale několikrát odmítla a karta padla na Anne Hathaway. I když od premiéry uběhlo už osmnáct let, což je k nevíře, herečka jako by nestárla. Fanoušci s nadsázkou spekulují, jestli není upír. A my se tomu nedivíme, v poslední době vypadá lépe než kdy dřív. Dokonce se vrátila k ofině, kterou nosila během natáčení, což ji ještě víc omlazuje. Podepsala snad doopravdy smlouvu s ďáblem?

Zatímco Anne Hathaway je vizáží filmové postavě podobná, Meryl Streep vůbec. Sice teď nosí také šedé vlasy, ale krátký sestřih není nic pro ni. Emily Blunt byste asi také nepoznali - ve filmu oslňuje červenými vlasy, v reálu ji to táhne k blond.

Prohlédněte si fotogalerii!

Načítám