Hlavní obsah

Co je v domě, není pro mě aneb Láska mezi režiséry a herečkami (a naopak): Komu vydržela?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Vztah režisérů a hereček je ohrané klišé s nepříliš dobrou pověstí a mnozí za tím vidí snahu získat dobrou roli. A přitažlivost se nevyhýbá ani režisérkám a hercům… Ale co když je to láska a ze spolupráce vznikají skvělá díla?

Článek

Lidé, kteří pracují ve stejné oblasti, si obvykle více rozumějí, mají hromadu společných témat a více příležitostí, jak se seznámit a zamilovat. Ničím neobvyklým tedy nejsou románky mezi herci/herečkami a režiséry/režisérkami. Takové vztahy jsou často podezírány z vypočítavosti… Jak je to ve skutečnosti?

Veronika Nová a Biser Arichtev

Česká herečka a režisér s bulharskými kořeny se seznámili při natáčení seriálu Vyprávěj a konec spolupráce na tomto projektu oslavili v roce 2013 svatbou. Hrdí rodiče dvouletého syna Luky se ani po svatbě nevídali jen doma, ale i v práci. Konkrétně při natáčení tří řad seriálu První republika, v němž si Veronika (nyní již Arichteva) zahrála jednu z hlavních rolí. O tlačenku a protekci ale nešlo! Manžel ji původně nepozval ani na konkurz, protože se podle něj na roli Magdaleny Škvorové nehodila. Dodatečné pozvání si vysloužila až od producenta seriálu. A nedávno spolu natáčeli seriál O mě se neboj, kde herečka ztvárňuje rozvádějící se matku dvou dětí.

Foto: Profimedia.cz

Režisér, herečka a jejich synek… Krásná rodina jako reklama na štěstí!Foto: Profimedia.cz

Olivia Wilde a Harry Styles

Slavná Američanka je sice hlavně herečka, ale láká ji i režie. Momentálně běží v kinech její snímek To nic, drahá. Při natáčení si padla do oka s Harrym Stylesem, představitelem hlavní mužské role. Je to především zpěvák, ale čas od času si odskočí právě k herectví, v němž podává podobně skvělé výkony jako s mikrofonem na pódiu. Pár spolu randí asi dva roky a šušká se, že je to mezi nimi hodně vážné. Na červeném koberci k uvedení filmu spolu sice nepózovali, ale vyměňovali si alespoň zamilované pohledy.

Foto: Profimedia.cz

Přestože spolu tihle dva randí už delší čas, moc společných párových fotografií nemajíFoto: Profimedia.cz

David Drábek a Jana Bernášková

Známý divadelní režisér má za sebou bouřlivé vztahy s herečkami a říká, že už nikdy víc! S – dnes již expartnerkou – Janou Bernáškovou k sobě měli blízko i díky tomu, že se oba pohybují v umělecké sféře. V současnosti už mají dobré vztahy, ale rozchod se před lety nenesl zrovna v přátelském duchu: soudili se totiž o péči o dceru Justýnu. Vše zlé už je naštěstí za nimi, v současnosti se snášejí výborně, a dokonce zvládají spolupracovat v divadle jako režisér a herečka.

Foto: Profimedia.cz

O dceru Justýnu (uprostřed) se soudili, ale čas obrousil hrany a dnes spolu vycházejí velmi dobřeFoto: Profimedia.cz

Richard Krajčo a Karin Babinská

Oblíbený herec a zpěvák měl původně hrát v režisérčině road movie Pusinky, ale kvůli odkladu natáčení a jiným povinnostem se pak jeho role ujal Filip Blažek. Nakonec se o pár let později sešli při natáčení romantického filmu Křídla Vánoc, kde prý hned přeskočila jiskra. Problém byl v tom, že oba byli v té době ve vztahu s někým jiným, a tak se dali dohromady až po rozchodech. Nechtěli totiž provozovat paralelní vztahy a dopouštět se nevěry. V roce 2017 měli svatbu a nadále spolupracují – jejich nejnovějším společným dílem je seriál Gumy.

Foto: Profimedia.cz

Richard Krajčo svou partnerku – nyní již Karin Krajčo Babinskou – nedávno podpořil na křtu její nové knihy TsunamiFoto: Profimedia.cz

Helen Mirren a Taylor Hackford

Důkaz, že vztah herečky a režiséra nemusí být jen chvilkové vzplanutí ani účelový plán? Tento hvězdný pár! Potkali se v roce 1985 při natáčení dramatu Bílé noci a od té doby jsou spolu, přičemž v roce 1997 vztah zpečetili svatbou. Na place se setkali také v roce 2010, když pracovali na dramatu Hnízdo neřesti: Helen Mirren si zahrála majitelku nevěstince a před zraky manžela a pod jeho vedením natočila v pětašedesáti letech žhavou sexuální scénu.

Foto: Profimedia.cz

Točit pikantní scénu před manželem prý herečce nedělalo problém. Oba jsou profesionálové a spolupráci si užívaliFoto: Profimedia.cz

Kate Beckinsale a Len Wiseman

Když se v roce 2003 setkali na natáčení filmu Underworld, on byl ženatý a ona měla přítele a dceru. Ale vzájemná přitažlivost režiséra a herečky, která patří mezi nejchytřejší lidi showbyznysu, byla tak silná, že se oba rozhodli dát svým partnerům sbohem a vzali se. V roce 2016 však oznámili, že neslučitelné rozdíly je dovedly k rozchodu a režisér podal žádost o rozvod.

Foto: Profimedia.cz

Tento krásný pár už je minulost… Foto: Profimedia.cz

Načítám