Hlavní obsah

Festival, který si užije celá rodina: Colours of Ostrava láká na skvělou hudbu, zázemí i občerstvení

Foto: Michal Augustini / Colours of Ostrava

Foto: Michal Augustini / Colours of Ostrava

V červenci vedou všechny cesty do Ostravy. Koná se tu festival Colours of Ostrava, který láká nejen milovníky hudby, ale celé rodiny i s dětmi díky svému zázemí. Na své si přijdou i ti z vás, již se na fesťáku nespokojí jen s párkem v rohlíku, ale rádi si pochutnají.

Článek

Blíží se jeden z nejvýznamnějších hudebních festivalů v České republice, Colours of Ostrava, který proběhne v Dolních Vítkovicích od 17. do 20. července. Koná se od roku 2002, získal mnoho ocenění od Ceny Anděl až po TOP 10 nejlepších festivalů Evropy, kam ho zařadil deník The Guardian. Multižánrový festival nabízí nejen skvělou hudbu a zábavu, ale je také ideálním místem pro rodinný výlet, jelikož se tu zabaví každý člen rodiny včetně maminek s dětmi. Těm organizátoři zřídili místa na kojení a přebalování. Intelektuály (a jistě nejen je) pak nalákají inspirující diskuze na platformě Meltingpot. Ale těšit se můžete i na divadlo či výtvarné aktivity.

Hudební lákadla

Letošní lineup je plný světových hvězd. Hlavní headliner Lenny Kravitz (19. 7. ve 22:45) přinese rockové a soulové hity. Milovníci elektroniky a hip hopu se mohou těšit na Jamese Blakea (20. 7. ve 22:00), zatímco fanoušci popu si užijí Sama Smitha (18. 7. ve 22:30). Pro jazz a blues je zde Gary Clark Jr. (19. 7. ve 21:15).

Z českých umělců vystoupí například Vojtěch Dyk s projektem D.Y.K. (17. 7. v 17:30) a Aneta Langerová (18. 7. ve 21:30). Slovensko reprezentuje oblíbená kapela Billy Barman (18. 7. v 16:15).

Stručný přehled Colours of Ostrava

Colours of Ostrava letos přivítá hvězdy světové hudby napříč různými žánry, což slibuje nezapomenutelný zážitek pro všechny návštěvníky.

Hlavními headlinery budou:

  • Lenny Kravitz (USA): Rocková legenda vystoupí 19. července ve 22:45 hod. Jeho energická show je vždy zárukou nezapomenutelného zážitku.
  • Queens of the Stone Age (USA): Sedm nominací na Grammy mluví za vše. Tato rocková kapela rozproudí festival 17. července ve 22:30 hod.
  • James Blake (UK): Držitel Grammy a jeden z nejuznávanějších umělců elektronické hudby vystoupí 20. července ve 22:00 hod.
  • Sam Smith (UK): Popový zpěvák, známý především díky oscarové písni k bondovce Spectre, rozezní publikum 18. července ve 22:30 hod.
  • Gary Clark Jr. (USA): S jeho bluesovým a jazzovým nádechem bude 19. července ve 21:15 hod skvělým představením pro všechny milovníky kvalitní hudby.
  • Emilíana Torrini (Island): Tato islandská zpěvačka přinese do Ostravy svůj jedinečný folk 20. července ve 23:30 hod.
  • Mercedes Peón (Španělsko): Svěží nádech world music bude k slyšení 18. července v 17:45 hod.

Z domácích interpretů se můžete těšit na:

  • D.Y.K. (Vojtěch Dyk): Český zpěvák a herec vystoupí 17. července v 17:30 hod.
  • Aneta Langerová: Populární česká zpěvačka zazpívá 18. července ve 21:30 hod.
  • LENNY: Česká pop-rocková zpěvačka rozezní stage 19. července v 15:00 hod.
  • Bratři Ebenové: Folkrocková skupina zahraje 20. července v 15:45 hod.

Ze Slovenska se představí:

  • Billy Barman: Jedna z nejpopulárnějších slovenských kapel vystoupí 18. července v 16:15 hod.
  • MALALATA: Dvojice DJů se svými sety rozproudí dav 20. července ve 14:30 hod.
Foto: Maciej Rogowski Photo, Shutterstock.com

Hlavní hvězdou letošního Colours of Ostrava je Lenny KravitzFoto: Maciej Rogowski Photo, Shutterstock.com

Meltingpot: Inspirující diskuze

Festival není jen o hudbě. Platforma Meltingpot přináší diskuzní fórum s významnými osobnostmi. Setkáte se s Danem Arielym, profesorem psychologie a behaviorální ekonomie, či Irvinem Welshem, autorem kultovního Trainspottingu. Dechová cvičení vám představí Patrick McKeown, zatímco Jiří Horáček se zaměří na léčbu psychických poruch.

Gastronomické zážitky

Festivalové gastro nabídky uspokojí každého. 120 stánků nabídne bohaté gastronomické zážitky, které potěší chuťové pohárky všech návštěvníků.

  • Česká klasika: Pro milovníky tradiční české kuchyně jsou připraveny oblíbené stálice jako gulášovka, bramboráky, klobásky, smažák v housce, sekaná či topinky. Tyto pokrmy jsou ideální pro ty, kteří si festivalovou atmosféru neumí představit bez chutné a vydatné české stravy.
  • Mezinárodní delikatesy: Na své si přijdou i fanoušci středomořské kuchyně. Čekají na vás čerstvé zeleninové saláty, pravá italská pizza z pece, těstoviny na mnoho způsobů a další lahůdky. Kuchyně USA nabídne šťavnaté burgery, hot dogy a steaky, které si můžete vychutnat v blízkosti stage s hudbou.
  • Exotické chutě: Pro ty, kteří rádi zkouší nové chutě, je připravena jihoamerická a španělská kuchyně s empanadas a pikantními jídly s chilli. Milovníci asijských chutí si mohou vychutnat indickou kuchyni a suši. Na své si přijdou i fanoušci belgických hranolků a guacamole.
  • Sladké pokušení: K dispozici je také široká škála sladkých pokrmů. Tradiční trdelníky ve variantách se skořicí, kokosem či oříšky potěší nejen děti. Nabídka sladkostí zahrnuje také vafle, palačinky a zmrzlinu, které jsou ideální pro horké letní dny.
  • Vegetariánské a veganské pokrmy: Festival nezapomíná ani na vegetariány a vegany. Bohatý výběr pokrmů bez masa a živočišných produktů zaručuje, že si každý najde to své. Ať už preferujete lehké saláty, veganské burgery nebo exotická jídla, určitě si přijdete na své.
  • Speciální zázemí pro maminky: Pro maminky s malými dětmi je připraven „Kojící stan“ vybavený přebalovacími pulty, mikrovlnnými troubami a varnými konvicemi. To vše zajišťuje pohodlí a klid pro ty nejmenší návštěvníky a jejich rodiče. Navíc je v areálu k dispozici pitná voda zdarma, což oceníte v horkých dnech.

Ubytování a lístky

Nečekejte a zajistěte si lístky na tento úžasný festival ještě dnes, a to za výhodnější ceny než na místě. Rezervujte si také ubytování v blízkosti areálu, abyste si mohli naplno užít všechny čtyři dny plné hudby, kultury a zábavy.

Načítám