Hlavní obsah

Co chystají televize na podzim? Nové díly detektivek i seriálů a záplavu oblíbených reality show

Foto: Miljan Zivkovic, Shutterstock.com

Foto: Miljan Zivkovic, Shutterstock.com

Po létě plném repríz si televize připravily pro své diváky spoustu novinek. Startují už se začátkem školního roku. Na co se můžete těšit?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nejširší nabídku novinek si televize připravují už tradičně na podzim, a tak se i letos můžete těšit na spoustu zcela nových pořadů či další pokračování těch oblíbených.

Televize Seznam

Diváky Televize Seznam čeká pestrý podzim. Nabídne jim zábavu i napětí v podobě tuzemských komedií, detektivek, krimiseriálů i rodinných filmů. Nebudou chybět ani divácky oblíbené zahraniční filmy jako Pařba ve Vegas, Sexy Pistols, Wasabi nebo legendární britský seriál Profesionálové.

Z českých filmů se diváci mohou těšit například na filmy Starci na chmelu, Šest medvědů s Cibulkou, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Jáchyme, hoď ho do stroje! nebo na oblíbený cyklus o básnících. Z detektivek vyzdvihněme třeba filmy Holka na zabití nebo Smrt stopařek.

Každý podvečer bude opět patřit reality show Zahrada a dvorek na míru, Z ruiny dům snů, Farma jako nová či Domov pro tebe.

Česká televize

Událostí podzimu na ČT se bezesporu stane třináctá řada StarDance, která startuje 12. 10.

Podzimní schéma zahájí minisérie Docent II v neděli 1. 8. na ČT1. „Posun v příbězích je v tom, že charaktery vystavíme novým krizovým situacím a v nich je poznáme zase o kousek hlouběji a důvěrněji,“ odhalil režisér Jiří Strach a slíbil, že i nové díly zůstanou co nejvíc realistické. V hlavních rolích se znovu objeví Ivan Trojan, Tereza Ramba a Ondřej Vetchý.

Osud světoznámého českého skladatele prožije Václav Neužil v dobovém dramatu Smetana. A z filmového plátna se na televizní obrazovky přesunou oceněné snímky Bod obnovy, Úsvit, Služka, Přišla v noci či dokument Tady Havel, slyšíte mě?

Sondu do dnešních vztahů ovlivněných sociálními sítěmi poskytne seriál iVysílání Vlastně se nic nestalo v hlavních rolích s Elizavetou Maximovou a Denisou Barešovou. Módní inspiraci snoubící se s udržitelností nabídne reality soutěž Show z druhý ruky, v níž dají mladí amatérští designéři šanci použitým kouskům a složí z nich oslňující outfity. Na diváky čeká také nová řada cestopisu Bedekr z Velké Británie nebo gastronomická výprava s další sérií Manu a Matěj na cestě podél Apenin.

Foto: Zuzana Páchová - Česká televize

Ivan Trojan se znovu blýskne v pokračování detektivního seriálu Docent IIFoto: Zuzana Páchová - Česká televize

Nova

Od pondělí 26. 8. vstoupí na obrazovky nové případy oblíbené Kriminálky Anděl a s novými příběhy se od 27. 9. ve dvou dílech týdně vrátí také seriál Jedna rodina. Do jubilejní dvacáté sezony vstupuje tuzemský seriálový fenomén – Ulice. Tvůrci slibují sezonu plnou návratů i nových postav, po čtrnácti letech se do Ulice vrátí Tereza Brodská v roli Báry Jordánové.

Další z premiér letošního podzimu bude nová improvizační komediální show Možné je všechno!, kam se už 1. 9. v roli moderátora vrací Pavel Zedníček. Ten si do každé epizody pozve vždy šest hostů, mezi nimi budou Ondřej Sokol, Eva Burešová, Marek Taclík, Petra Nesvačilová, Jakub Štáfek, Jitka Čvančarová, Jiří Mádl, Hana Vagnerová, Martin Pechlát a další.

Novinky čekají i milovníky reality show. Hell's Kitchen Česko přinese od 28. 8. napínavou kulinářskou soutěž dvou týmů ambiciózních profi kuchařů, kteří se utkají o post kreativního šéfkuchaře v prestižní restauraci Radka Kašpárka, jenž je průvodcem nové show.

Další novinkou je Bachelor Česko. V luxusním sídle na řeckém ostrově Rhodos se bude atraktivní, úspěšný a především stále svobodný muž snažit najít ideální partnerku. Průvodkyní bude Zorka Hejdová, která se vrátí i k moderování nové řady show Love Island Česko a Slovensko.

Novinku přinese také vědomostní show Na lovu. K Doktoru Vševědovi, Belladonně, Kalkulátorovi, Kvízové dámě a Panu Lišákovi nově přibude Bandita. Ten se televizním divákům představí už začátkem září.

Foto: TV Nova

Pavel Zedníček se po dlouhé době vrací k moderováníFoto: TV Nova

Prima

Skupina Prima na podzim představí reality hru Zrádci s moderátorem Vojtou Kotkem či seznamovací reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití, ve které se na obrazovky Primy vrátí moderátorka Tereza Pergnerová. Úterní a čtvrteční večery budou tradičně patřit od 27. 8. seriálu  ZOO, kde diváky čeká velké finále osudů oblíbených hrdinů. Fanoušky Jakuba Prachaře a Sary Sandevy jistě potěší uvedení od 28. 8. druhé série Dvojky na zabití, na obrazovky se s druhou sérií už 31. 8. vrací i detektivka Duch.

Páteční večery budou od 30. 8. patřit zábavě – již po dvanácté se vrací oblíbená talentová show Česko Slovensko má talent. Aktuální dvanáctý ročník nabídne pět porotců v každém dílu – ke stálicím, jako jsou Jakub Prachař, Marta Jandová, Diana Mórová a Jaro Slávik, se přidají Leoš Mareš, Eva Burešová a Mária Čírová. Složení poroty tak bude v každém dílu jiné. Moderátory zůstávají David Gránský a Jasmina Alagič Vrbovská.

Foto: TV Prima

Podzim na primě sází na oblíbené seriályFoto: TV Prima

Načítám