Hlavní obsah

Princezna Kate je zdravá! V dojemném videu popsala těžký boj a vyjádřila podporu ostatním

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Všichni, kteří milují královskou rodinu, zejména pak prince Williama a jeho manželku Kate, jsou u vytržení. Vévodkyně zveřejnila na sociálních sítích velmi intimní video, na kterém s úlevou uvádí, že má za sebou chemoterapie a děkuje všem za podporu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jestli někdo pochyboval, zda bude z prince Williama a jeho choti Kate jednou dobrý král a královna, tímto okamžikem snad všechny přesvědčili. Snad ještě nikdy nenechala královská rodina tak intimně nahlédnout do svého soukromí, nesdílela s nimi novinky o zdravotní stavu a hlavně se před celým světem tak neotevřela ohledně svých pocitů. To všechno se princezně Kate podařilo „smrsknout“ do tříminutového videa. Tak lidskou tvář s notnou dávkou empatie a pokory ještě žádný z členů neukázal. Nechybělo pochopitelně ani poděkování a vyznání lásky svým nejbližším.

Konečně má za sebou náročnou léčbu

Když se celý svět dozvěděl, že princezna Kate bojuje s rakovinou, královská rodina kolem sebe obestavěla hradbu mlčení. Jen občas Kate umístila na instagram nějakou ze svých fotek nebo video a k tomu přidala krátkou informaci o tom, jak léčba probíhá. Všem fanouškům britského páru to stačilo. Viděli, že se má jejich oblíbenkyně dobře a po dalších podrobnostech nepátrali.

Nyní však Kate předčila všechna očekávání, když umístila na sociální sítě video zachycující rodinné štěstí s potěšujícím vzkazem: „Ani nedokážu vyjádřit, jaká úleva je, že jsem dokončila chemoterapie. Posledních devět měsíců pro nás jako rodinu bylo neuvěřitelně těžkých. Život, jak ho znáte, se může během okamžiku změnit a my museli najít způsob, jak se v těch bouřlivých vodách a na této neznámé cestě zorientovat. Cesta s rakovinou je složitá, děsivá a pro všechny nepředvídatelná. Zejména pro ty, kteří jsou vám nejbližší,“ vzdala Kate hold svým nejbližším, včetně dětí.

Foto: Profimedia.cz

Princ William i všechny tři děti si za poslední měsíce prošli peklem. Jako rodinu je ale nemoc ještě víc stmelila a váží si každého společného okamžikuFoto: Profimedia.cz

Přehodnotila své životní priority

Tím ale její vzkaz ani zdaleka neskončil. „S pokorou vás rakovina také tváří v tváří seznamuje s vlastní zranitelností, o které jste nikdy dříve neuvažovali a dává vám tím na všechno nový pohled. Tato nemoc především mně, ale i Williamovi připomněla, abychom se zamysleli a byli vděční za jednoduché, ale důležité věci v životě, které mnozí z nás často považují za samozřejmost. Jednoduše milovat a být milován.“

Foto: Profimedia.cz

Takto uvolněné a vysmáté fanoušci snad ještě Kate s Williamem neviděli. Přiblížili se tak ještě víc „běžným lidem,“ kteří to náležitě oceňují a jsou dojatíFoto: Profimedia.cz

Návrat k pracovním povinnostem

Kromě tohoto srdceryvného vyznání obeznámila Kate všechny své fanoušky i se svým nynějším zdravotním stavem. „Teď se soustředím na to, abych zůstala zdravá, bez rakoviny. Přestože jsem ukončila chemoterapii, moje cesta k úplnému uzdravení bude ještě dlouhá. Těším se ale na to, až budu v příštích měsících opět moct pracovat a budu mít několik veřejných vystoupení. William a já jsme velmi vděční za podporu, která se nám dostala a čerpali jsme z ní sílu. Všem, kteří na své vlastní cestě v boji s rakovinou pokračují – zůstávám s vámi, bok po boku, ruku v ruce. Z temnoty může přijít světlo, tak ať svítí jasně,“ uzavřela. Na videu kromě Williama a jejích tří dětí nechybí ani její rodiče.

Velký obdiv patří i muži, který má video „na svědomí“ – Willu Warrovi. „Je vždy čest dělat video pro prince a princeznu z Walesu, ale toto bylo obzvlášť dojemné. Děkuji princezně z Walesu za důvěru,“ vyznal se na svém profilu.

Načítám