Hlavní obsah

Princ Harry slaví 40! A zatímco svět zajímá, zda se usmíří s rodinou, on míří na party s kamarády

Foto: WPA Pool , Gettyimages.com

Foto: WPA Pool , Gettyimages.com

Už to dávno není ten malý, smutný chlapeček, který dojímal svět, když musel kráčet za rakví své maminky, tragicky zesnulé princezny Diany. Vyrostl v dospělého muže, i když mnozí mají za to, že se tak pořád moc nechová.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

O Harryho „útěku“ do USA i rozkmotření s královskou rodinou již byly popsány stohy papírů, a ačkoli by si fanoušci britské královské rodiny přáli, aby došlo k usmíření, podle všeho je stále v nedohlednu. A ani jeho dnešní kulaté 40. narozeniny na tom zřejmě nic nezmění.

Harry – milující manžel a otec

Mediální obraz prince Harryho se v posledních letech dramaticky měnil. Z trochu rozverného královského synka se po sňatku s Meghan Markle a především přestěhování do USA stal pro většinu Britů zrádcem, který jen pomlouvá vlastní rodinu. A přestože prosakují čím dál častěji „zaručené“ informace o tom, jak by se rád usmířil s otcem, bratrem i švagrovou Kate, která jen před pár dny oznámila, že má léčbu rakoviny úspěšně za sebou, zatím tomu nic nenasvědčuje. Princ i s manželkou a dětmi dál zůstává za oceánem a žijí si tak, jak jim to vyhovuje.

Meghan připravuje svoji novou kuchařskou show, dál pracují na svých charitativních aktivitách pro nadaci Archewell a Harry dokončil sportovní dokument pro Netflix s výmluvným názvem Polo, který má vyjít v prosinci. Společně si ruku v ruce jezdí po světě a působí nadmíru spokojeně. Dokonce natolik, že Harry hlásá, že žádný dárek ke svým kulatinám nepotřebuje. „Nejlepším dárkem, jaký jsem kdy dostal, jsou bezpochyby mé děti. Baví mě sledovat, jak rostou, a miluju být jejich otcem,“ uvedl pro magazín People.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry je na svou rodinu pyšnýFoto: Profimedia.cz

Oslava s rodinou i kamarády

Zatímco své třicetiny slavil Harry ještě s bratrem, jeho manželkou a kamarády z Velké Británie, letos bude vše jinak. Podle informací deníku Daily Mail plánuje rodinnou oslavu s manželkou a dětmi ve svém domě v Montecitu, ale také pařbu s nejbližšími přáteli. Jak uvedl magazín Sun, princ už se prý velmi těší na „útěk do hor“ a pořádnou pánskou jízdu, z čehož je jasné, že Meghan zůstane doma s dětmi.

Napjaté vztahy panují dál

S bratrem se Harry viděl naposledy na konci srpna, kdy přijel do Británie na pohřeb svého strýce Roberta Fellowese. Ten působil jako osobní tajemník královny Alžběty II. a byl manželem Jane Spencer - sestry princezny Diany. S Wiliamem se tak po dlouhé době vyskytli společně v jedné místnosti, lépe řečeno v kostele v Norfolku, ale podle deníku The Telegraph je nikdo neviděl, že by spolu mluvili. Drželi si od sebe odstup.

A jak píše portál BBC, je víc než pravděpodobné, že Harry žádný návrat domů neplánuje. Vyplývá to i z několika jeho prohlášení, že se bojí o bezpečnost své rodiny. Což je ale v přímém rozporu s dalšími zprávami, které kolují. Podle nich má být princ údajně za oceánem velmi nespokojený a nejraději by se s rodinou udobřil a vrátil se zpět. Jde ale asi jen o zbožné přání autorů těchto článků a zdrojů, na které se odvolávají.

Harry se domů asi už nevrátí

Návrat do Británie není moc pravděpodobný, už jen kvůli plánovaným aktivitám Meghan, která nedávno rozjela vlastní byznys s dalekosáhlými plány, zahrnujícími online prodej nejrůznějšího zboží, nabídku vlastních marmelád i kulinářskou televizní show. Tak snad Harrymu k narozeninám aspoň něco dobrého uvaří. Ostatně traduje se, že ho kdysi utáhla právě na dobré jídlo, konkrétně mělo jít o pečené kuře, které princ miluje.

Načítám