Hlavní obsah

Princ George slaví narozeniny a princezna Kate opět nezklamala: Zveřejnila jeho aktuální fotku!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Aktualizováno

Je krásné pozorovat, jak se z rozkošného miminka, které přišlo na svět 22. července 2013, stalo veselé batole a poté starostlivý starší bráška… Dnes je princ George temperamentní a zároveň zdvořilý chlapec s jasným názorem. Už od narození je připravován na roli panovníka a zatím to zvládá skvěle. Princezna Kate zveřejnila jeho portrét, který sama vyfotila.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Když se George Alexander Louis před 11 lety narodil, Velká Británie (a s ní málem celý svět) byla u vytržení. Pyšní rodiče předstoupili před národ s miminkem v náručí jen několik hodin po porodu a všichni věděli, že v zavinovačce poklidně spinká budoucnost monarchie – budoucí král. Ačkoli se princ George může zdát vedle bezstarostného bratra prince Louise a sebevědomé sestry princezny Charlotty plachý, stále častěji projevuje i svou temperamentní stránku.

Velký sportovní fanoušek

I když se na veřejnosti princ George většinou ovládá a emoce dává (na rozdíl od svých sourozenců) najevo jen sporadicky, výjimku udělá na sportovních utkáních. Stejně jako jeho tatínek, princ William, i on miluje fotbal – je to jeho velká vášeň. Duo otec a syn v posledních měsících absolvovalo řadu fotbalových zápasů. Naposledy je fotografové zachytili na mistrovství Evropy, kde ani jeden neskrýval zklamání nad prohraným finálovým zápasem – Anglie podlehla Španělsku 1:2

Princ George však není jen fanoušek, ale sám s radostí sportuje. Amaia Arrieta, britská návrhářka dětských oděvů, jejíž oblečení nosí všechny tři děti, pro magazín People uvedla: „George je velmi sportovně založený. Je k tomu vedený od raného věku.“ Princezna Kate zase dříve prozradila, že její nejstarší syn hraje ragby: „Protože je vysoký, má k tomu potřebnou postavu.“

Budoucí král, nebo normální dítě?

Princ William a princezna Kate se starají o to, aby měl George pokud možno normální dětství, ale zároveň si uvědomují, že vychovávají budoucího krále. „Je to masivní balancování,“ svěřil magazínu People zdroj z paláce. „William a Kate syna chrání, aby mohl mít co nejnormálnější dětství, ale také se postupně seznamuje s povinnostmi panovníka. Poznává tak na vlastní kůži, jaké to je, být králem, a současně jaké to je, být normální kluk.“

Jak snáší nemoc maminky?

Když svět obletěla zpráva, že princezna Kate trpí rakovinou, mnozí mysleli především na její tři děti. Jak to asi snášejí? Informace jsou v tomto ohledu velmi střídmé, protože královští si své soukromí pečlivě střeží. Rodinný přítel nedávno pro magazín Vanity Fair prozradil: „Když léčba začala zabírat, byla to velká úleva. Skutečně se jí daří mnohem lépe.“ Kamarád princezny z Walesu také dodal, že její léčba byla pro všechny členy královské rodiny velmi náročným a znepokojujícím obdobím. Podle posledních fotografií vypadá Kate šťastně a spokojeně.

Jak je zvykem jeho maminky princezny Kate, dnes na Instagram přidala snímek, kde je malý George zachycen – s úsměvem a štěstím ve tváři. Autorkou je opět ona sama, protože fotografování je její velká vášeň:

Jak se bude jmenovat, až se stane králem?

I když je to značně předčasné, protože na trůn ještě nenastoupil ani jeho otec, už nyní se v Británii spekuluje, jak bude princ George oslovován, až se stane králem. Nejčastější odhad říká, že z něj bude Jiří VII. Podle tradice by si mohl zvolit i jedno ze svých dalších křestních jmen a nazývat se buď králem Alexandrem, nebo králem Ludvíkem.

Načítám