Hlavní obsah

Krásné zprávy z královské rodiny! Dojemné objetí Kate s nemocnou dívkou a miminko na cestě

Foto: Instagram The Prince and Princess of Wales

Foto: Instagram The Prince and Princess of Wales

Po oznámení, že manželka následníka trůnu, princezna Kate, má důležitou část léčby rakoviny konečně za sebou, přišel tento týden první důkaz, že se opravdu pomalu vrací ke svým povinnostem. A nebyla to jediná dobrá zpráva, která z Londýna dorazila.

Článek

Princezna Kate se připojila tento týden ke svému manželovi, který až dosud plnil své povinnosti sám, a zúčastnila se na hradě Windsor slavnostního udílení řádů. Bylo to poprvé od emotivního oznámení, že ukončila chemoterapii, kdy se objevila při oficiální příležitosti na veřejnosti. A nutno dodat, že jí to v elegantním vínovém kostýmku, doplněném zlatými náušnicemi, opravdu moc slušelo.

Dojemné objetí od princezny

Ceremoniálu se zúčastnila také šestnáctiletá začínající fotografka Liz Hatton, které byla v lednu diagnostikována vzácná a agresivní forma rakoviny. Princ William se o jejím příběhu dozvěděl prostřednictvím charitativní organizace London Air Ambulance, které je patronem. Pozval ji na hrad Windsor, aby zachytila udílení řádů, při němž oficiálně vyznamenal cyklistu Marka Cavendishe, rozhodčího Waynese Barnese a fotbalovou legendu Alistaira McCoista.

Poté královský pár pozval dívku k soukromému setkání, při kterém se princezna neudržela a nemocnou Liz vřele objala. „Bylo nám opravdu potěšením setkat se s Liz ve Windsoru. Je to mladá talentovaná fotografka a její kreativita a síla nás oba inspiruje. Moc děkujeme za to, že jsi s námi sdílela fotografie i svůj příběh,“ napsala pak Kate na instagramu.

Proměna Kate

Princezna Kate vždy vystupovala jako nesmírně milá a soucitná osobnost, a po léčbě jako by její chování bylo ještě laskavější a vřelejší. Což dokázala i tím, že letos poprvé od odchodu prince Harryho z královské rodiny mu veřejně i s manželem popřála ke 40. narozeninám. Novináři, sledující dění kolem královské rodiny, to okamžitě označili za projev nabídnuté ruky ke smíření.

Oba bratři spolu od pohřbu jejich babičky Alžběty II. nepromluvili, ale Kate je zřejmě toho názoru, že nepřátelství už bylo dost. „Na čem jí teď zjevně záleží ze všeho nejvíce, je rodina. I proto přesvědčila Williama, že život je příliš krátký na to, aby jej stále provázela zášť,“ soudí například magazín Ok! V souladu s tímto názorem je i vyjádření samotné princezny, které sdílela ve svém nedávném emotivním videopříspěvku. „Tento čas nám především připomněl, abychom byli vděční za prosté, ale důležité věci v našem životě, které tolik z nás často považuje za samozřejmé: prostě milovat a být milován.“

Miminko a taneček krále

Další krásná zpráva z britské královské rodiny přišla s tím, že se její řady rozrostou o dalšího člena. „Její královská výsost princezna Beatrice a pan Edoardo Mapelli Mozzi s velkou radostí oznamují, že začátkem nového roku přivítají na svět své druhé společné dítě. Sienna a Wolfie se tak dočkají sourozence,“ stálo v oficiálním prohlášení na instagramu Buckinghamského paláce. Princezna Beatrice je dcerou prince Andrewa a jeho bývalé manželky Sarah Ferguson, tedy sestřenicí princů Williama a Harryho. Za italského miliardáře, který má z předchozího vztahu osmiletého syna Wolfieho, se provdala v červenci 2020 na hradě Windsor.

V dobré kondici je v posledních dnech i sám král Karel III., který si při setkání s bývalým hráčem rugby z ostrovního státu Samoa Freddiem Tuilagim dokonce za pobavení všech přítomných zatančil a rozdával úsměvy na všechny strany. Ostatně dobrou náladou nešetřil na žádném setkání, které v posledních týdnech společně s královnou Camillou absolvoval, a jeho poddaní se tak mohli sami přesvědčit, že i jeho léčba rakoviny je podle všeho úspěšná a těší se dobrému zdraví.

Načítám