Hlavní obsah

Oslavenkyně Meghan Markle, módní ikona, co rozdělila svět. Princ a princezna jí k narozeninám nepopřáli

Foto: Photo by Robin L Marshall/FilmMagic, Gettyimages.com

Foto: Photo by Robin L Marshall/FilmMagic, Gettyimages.com

Je to asi nejkontroverznější členka britské královské rodiny, byť už vlastně bývalá. Meghan Markle, manželka prince Harryho, která 4. srpna slaví 43. narozeniny, rozdělila svět. Pro jedny je to potvora, které jde jen o peníze a slávu a z prince Harryho udělala podpantofláka. Pro druhé je to milující manželka, díky níž je Harry konečně šťastný. Ať už si ale o dnešní oslavenkyni myslíte cokoli, jedno se jí upřít nedá. Je to módní ikona!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jedni ji milují, druzí nenávidí. Jakmile jde o Meghan Markle, jakoby nic mezi láskou a nenávistí neexistovalo. Dnes, 4. srpna slaví, 43. narozeniny, ale gratulace od britské královské rodiny opět nedorazila. Ačkoli princ William a princezna Kate na svém oficiálním instagramovém profilu nikdy nezapomenou zveřejnit narozeninové přání svým blízkým, jejich švagrová se bude muset i letos obejít bez něj. Nic na tom nejspíš nezmění ani Harryho plánovaná „usmiřovací cesta“ do Velké Británie, které se Meghan nezúčastní.

Průšviháři Meghan a Harry

Faktem je, že královské rodině tahle uhrančivá kráska přidělala hodně starostí. Nejenže se po jejím boku princ Harry rozhodl opustit královskou rodinu, vzdát se s tím spojených povinností i výhod a odstěhovat se do Ameriky. Následovala ještě řada průšvihů včetně kontroverzní knihy, v níž toho Harry o sobě a své rodině prozradil víc, než by se monarchii líbilo, a také hodně odvážný dokument, který Harry a Meghan natočili pro Netflix, či skandální rozhovor s Oprah Winfrey, kde padlo i obvinění královské rodiny z rasismu.

Neposlušná módní ikona

Ať už patříte mezi fanoušky Meghan Markle, nebo jste spíš její odpůrci, na jednom se nejspíš shodnou všichni. Jestli je manželka prince Harryho a ode dneška čerstvá třiačtyřicátnice v něčem opravdu dobrá, je to móda.

Její módní styl je většinou naprosto bezchybný a stojí za inspiraci. Meghan se drží pořekadla, že v jednoduchosti je krása, a opravdu jí to vychází. Libuje si v jemných barvách, mezi její oblíbené patří bílá, smetanová a béžová, v chladnějších obdobích sahá po tlumené hnědé, velbloudí či lahvově zelené. Když už volí výrazné barvy, tak jen na speciální a opravdu významné události nebo když to má význam. To byl příklad třeba žlutých šatů (prohlédněte si nejkrásnější letní šaty), jež vynesla na cestách po Nigérii, v zemi, ke které pestré barvy jednoduše patří a jsou součástí módy tamních žen.

Co se týče střihů, i tady volí spíš jednoduchou eleganci, sází na kvalitu materiálu a rafinované detaily, jako jsou odhalená ramena, tak akorát vysoké rozparky a podobně.

To jsou samozřejmě věci, které si jako členka královské rodiny kvůli předepsanému dress codu v monarchii nemohla moc dovolit. A je naprosto zřejmé, že od chvíle, kdy ji přísná pravidla nebrzdí, si módu opravdu užívá. V naší galerii si můžete prohlédnout její nej outfity posledních let.

Načítám