Hlavní obsah

Koho ze slavných na sociálních sítích nenajdete? Nenávidí je Benedict Cumberbatch, Brad Pitt a další

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Lze v 21. století fungovat bez sociálních médií? To je asi na velkou diskusi. Ani mezi slavnými pány není jasno. Někteří sdílí pracovní úspěchy, novinky i střípky ze soukromí nebo své fitness úspěchy, jiní se rozhodli pro bojkot virtuálních kontaktů. Jaké jsou důvody? Různé. Chrání si soukromí, odmítají technologický pokrok nebo si připadají na online svět staří.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Mít profil na sociální síti je pro někoho samozřejmost, pro jiného absolutní nesmysl. Někdo zde sdílí své úspěchy, inspiruje zážitky, komunikuje s lidmi podobného ražení. Pro jiného jde o nepřirozené prostředí a nechápe, proč by měl s cizími lidmi něco sdílet a s přáteli se raději baví naživo. Diverzita názorů je naprosto v pořádku.

Podobně na toto téma nahlíží i slavní pánové: herec Dwayne Johnson nebo fotbalista Christiano Ronaldo sociálním sítím kralují, herci Colin Firth a Brad Pitt je bojkotují. Proč se mnozí slavní rozhodli, že nebudou majetkem veřejnosti, že si nebudou budovat závislost na sítích typu instagram, facebook či tiktok a trávit zde hodiny denně? Odmítají diktát producentů, aby zde promovali své filmy či alba a lákali fanoušky na soukromé pikantérie. Nechtějí poskytnout volné pole působnosti hejtrům a kritikům.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe (ročník 1989) se proslavil už jako kluk, když se stal malým čarodějem Harrym Potterem. Role ho katapultovala mezi hvězdy a mnozí si byli jistí, že ho sláva semele. Ačkoli měl namále a horší období zapíjel alkoholem, zvládl to a dnes je vyrovnaný mladý muž, který se zaměřuje na bizarní a originální role.

A odmítá sociální sítě všeho druhu. Je si totiž naprosto jistý, že pokud by se o sobě dočítal nějaké ostré kritiky a sprostoty, pouštěl by se s lidmi do sporu. A uvědomuje si, že by to ničemu nepomohlo, jak se sebekriticky vyjádřil pro magazín USA Today.

Brad Pitt

Charismatický herec vloni oslavil šedesátku a na sociální sítě si připadá starý. Kdyby byl mladší, asi by v nich prý zalíbení našel, ale je holt tradiční stará škola.

V čem vidí Brad Pitt (ročník 1963) podle vyjádření do časopisu GQ obrovský benefit pro sebe a své kolegy, je možnost uvádět na pravou míru drby a pomluvy, nepravdy v médiích apod. On sám sice v současné době neprožívá zrovna skvělé období v soukromí, s bývalou ženou Angelinou Jolie stále řeší rozvod a jeho děti se ho jedno po druhém zříkají. Ale ani to herce nepřesvědčilo, aby někde sdílel svůj pohled na věc.

Chris Pine

Představitel Poolmana Chris Pine (ročník 1980) se drží sympaticky při zemi, a to jak v souvislosti s hraním a slávou, ta se sociálními sítěmi. Přestože pochází ze slavné herecké rodiny, on sám prý nikdy po slávě netoužil. Hraní si ho zkrátka našlo a převzalo kontrolu nad jeho životem, jak řekl v rozhovoru pro IndieWire. Rozhodně prý není člověk 21. století, co se technologií a pokroku týče. Dlouho dokonce odmítal chytrý telefon, a i když už má moderní iPhone, prý by se klidně vrátil ke tlačítkovému. Tenkrát prý víc četl. Sociální média se mu nepozdávají, protože tam má každý potřebu vyjádřit se ke všemu a soukromí přestalo být respektováno.

Eddie Murphy

Že se od slavných čeká sdílení života, odmítá i populární komik Eddie Murphy (ročník 1961). Nevidí jediný důvod, proč by měl s fanoušky sdílet, že jde například koupit jahody a pak je sní. Pro své příznivce tvoří a natáčí filmy, ale necítí potřebu být s nimi v kontaktu, jak vysvětlil webu Hollywood Reporter. Naštěstí je jeho jméno ve světě showbyznysu takový pojem, že spíš než by on potřeboval sociální sítě, potřebují ony jeho.

Colin Firth

Svého soukromí si extrémně váží i britský herec Colin Firth (ročník 1960). A nevnímá jako součást své práce, že by měl vysílat do světa, jak žije, když klapne poslední klapka. Pak je offline, tráví čas s nejbližšími a to není něco, co by chtěl sdílet a křičet do světa.

V rozhovoru pro médium CinéSérie Originals se na dané téma vyjádřil spolu s kolegyní Rachel Weisz a lidé v diskusi mají jasno: „Coline, máš naprostou pravdu. To, že děláš práci pro veřejnost, neznamená, že nemáš stejné právo na soukromí jako my ostatní.“

Benedict Cumberbatch

Představitel Sherlocka Holmese i Doktora Strange Benedict Cumberbatch (ročník 1976) si je jistý, že vstoupit na sociální média by byla katastrofa. Naprosto by sám sobě překročil komfortní zónu, plácal by nesmysly a nakonec by jej toto toxické prostředí „sežralo“, jak řekl časopisu People. Svou energii tak hodlá i nadále investovat tam, kde mu to smysl dává a to je jeho práce.

Načítám