Hlavní obsah

Jak dostat do pleti víc vody a získat mladší vzhled? Vsaďte na gelový krém a kolagenový nápoj

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Pohled do zrcadla vás netěší, protože ve tváři vypadáte podstatně starší, než se cítíte? Pleť může působit unaveně nejen přirozeným stárnutím, ale i kvůli nedostatečné hydrataci. Jak dostat do pokožky potřebnou vláhu? Hydratujte zevnitř i zvenku.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Voda tvoří zhruba sedmdesát procent lidského organismu a pro jeho správné fungování je nezbytná. Trpí-li některý orgán nedostatkem vláhy, nemusíte to poznat hned. Pokožka se ale dokáže ozvat rychle a intenzivně. Pne, šupinatí, reaguje přecitlivěle, je na omak suchá a hrubá. Vraťte jí ztracenou hydrataci.

Pitný režim je základ

Zaměřte se na dostatečnou hydrataci především zevnitř. Pít je třeba nejen dostatečně, ale také pravidelně, napít byste se měli zhruba každou půlhodinu. Pijte především čistou vodu, bez bublin, pleti svědčí i různé bylinné čaje podporující přirozené detoxikační procesy. Opatrně naopak se slazenými limonádami, nadměrná konzumace cukru může za zhoršenou pružnost a pevnost pokožky a podporuje zánětlivá ložiska v pleti.

Pozor na alkohol

Co se snažte pít méně, je alkohol. Tělo odvodňuje a dehydratuje. Pozor i na alkohol v kosmetice, například v pleťových vodách. Pleť vysušuje a může zvyšovat i její citlivost. „Vyhněte se produktům, které obsahují alkohol, ale také sulfáty a různá barviva, jež pokožku dráždí a vysušují,“ doplňuje dermatoložka Lucia Mansfeldová.

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Alkohol a hydratace nejde dohromadyFoto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Kolagenové nápoje jsou hit

S chutí se naopak napijte různých kolagenových nápojů. V poslední době jsou doslova hit, a to i díky rychle viditelným výsledkům. Pleť je díky nim vypnutá, hydratovaná a mladistvě působící. Hydrataci a hebkost přináší nejen pokožce, ale i vlasům a nehtům, napomáhají při řešení celulitidy i kloubních potíží.

Krém doplňte sérem a olejem

Na hydrataci se rozhodně zaměřte i vhodnou pečující kosmetikou. V létě volte denní krém na bázi vody, s lehkou gelovou konzistencí, noční krém může být hutnější a výživnější. Ke krému můžete přidat i hloubkově hydratující séra nebo krémy s koncentrovanou kyselinou hyaluronovou, která na sebe dokáže skvěle vázat vodu, a dobře tak hydratuje pokožku. Udělejte ve své kosmetické poličce místo i bambuckému máslu a arganovému oleji. Pronikají hlouběji do pokožky, podporují tvorbu elastinu a díky své jedinečné textuře zanechávají pleť krásně vlahou.

Zajděte si na injekci

Po 35. roce už nemusí zdravý životní styl a domácí kosmetická péče stačit. Ztracenou hydrataci umí intenzivně doplnit různé kosmetické procedury. „Dobrým řešením je jednou za rok zajít na speciální hydratační proceduru, tzv. skinbooster, která pokožku hydratuje zevnitř. Do pleti se za pomocí jemných vpichů dostává kyselina hyaluronová. Výsledek je přirozeně a mladistvěji vypadající pokožka bez ztráty mimiky,“ popisuje dermatolog MUDr. Jan Kučera z Perfect Clinic Dermatology.

Zastavte vysychání SPF ochranou

Pozor si dejte i na nadměrné slunění nebo dokonce spálení, to může v kůži zanechat následky, které už nebude možné zvrátit. Myslete na důslednou SPF ochranu, i v Česku se vybavte faktorem 30, u moře sáhněte po padesátce, ochranný krém nanášejte opakovaně. Pleť dehydratuje nejen dlouhé slunění, ale i samotné horko a také vystavování se klimatizaci. Mějte v letním parnu v kabelce osvěžující květovou vodu nebo mlhu na pleť, které napomáhají před vysušováním.

Hydratovaná pokožka působí zdravě a mladistvě, lépe odolává negativním vnějším vlivům. Dostatečná hydratace je také nejlepší prevencí proti přecitlivělosti pleti. Líčení také mnohem lépe vypadá na pleti, která je hladká, hebká a šťavnatá.

Načítám