Hlavní obsah

Hry na cesty? Kvízové karty a deskovky ve zmenšené verzi se skvěle vejdou do kufru

Foto: Robert Kneschke, Shutterstock.com

Foto: Robert Kneschke, Shutterstock.com

Tříbí mysl, rozvíjí slovní zásobu, posilují paměť, logické myšlení i postřeh a hlavně zabíjí nudu. Společenské hry jsou skvělý způsob, jak trávit čas s dětmi. Jenže vtěsnat do dovolenkového kufru hned několik oblíbených her je v podstatě nemožné. Řešením jsou prostorově úsporné či na cesty přímo navržené hry.

Článek

Na letištích bojujete s váhovými limity kufrů a každé deko navíc se počítá. Cestujete-li autem, máte větší možnosti, ale stejně – místo na několik rozměrných krabic s vašimi oblíbenými deskovkami má ve vozidle málokdo. Dobrá zpráva je, že výrobci společenských her na cestovatele rozhodně nezapomínají a sehnat se dají i hry, které doslova strčíte do kapsy, případně batůžku.

Karetní hry – skladné a zábavné

Asi se shodneme, že balíček karet vždycky někam dáte, i kdybyste ho měli mít v kapse. Samozřejmě klasika v podobě prší, případně kanasty či žolíků, na svém kouzle asi nikdy nic neztratí, ale věřte, že nabídka v oblasti karetních her je mnohonásobně větší. Prodejci her nabízí v podobě karet sofistikované strategické a logické hry, ale i postřehové, ty, co posilují paměť, či kvízové a slovní.

Zmenšené verze oblíbených deskovek

Jste milovníci deskovek, ale do kufru se vám ty klasické velké hry s nespočtem žetonů, kartiček, desek a podobně nevejdou? Neznamená to, že se bez nich musíte na dovolené a o prázdninách obejít. I na tohle totiž výrobci her myslí a u řady oblíbených, hojně prodávaných deskovek jsou k dostání ve zmenšených, úspornějších cestovatelských verzích. Klidně pod stanem tak třeba můžete hrát budovatelské, strategické, logické i party hry.

Klasika v cestovatelských verzích

Jsou hry, které nikdy neomrzí. Hrály je vaše babičky, maminky, hrajete je vy, vaše děti, a budou je hrát i jejich děti. Ano, jsou to všechny ty hry typu Člověče, nezlob se nebo dáma, které se dědí po generacích. Určitě alespoň některou z nich máte doma, ale zcela jistě se vám budou hodit i jejich cestovatelské verze.

Načítám