Článek
Postup
01.
Filet z lososa zbavte kůže a nakrájejte na drobné kostičky.
02.
Nakrájeného lososa dejte do misky, přidejte šťávu z poloviny citronu, sušený česnek, sůl a pepř. Dále do směsi přidejte čerstvé bylinky jako je pažitka, petrželka nebo oregano.
03.
Nakonec přidejte i bílek z jednoho vejce a dobře směs promíchejte. Poté z ní vytvarujte čtyři karbanátky.
04.
Na nepřilnavou pánev dejte trochu oleje a karbanátky smažte na mírném plameni dozlatova z obou stran.
05.
Hotové karbanátky podávejte dle chuti jen tak, skvělé jsou i klasicky s bramborovou kaší (recept na tu nejlepší bramborovou kaši najdete zde), můžete také vytvořit lososové burgery. Burgery můžete servírovat i méně tradičně: v nasucho opečeném toastovém chlebu s majonézou a nakrájenou čerstvou zeleninou.
Vyzkoušejte i další naše recepty s lososem třeba citronové těstoviny s lososem nebo lososové kari rizoto.