Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji. Zasypte mletou paprikou, přidejte zelí, zalijte vývarem, dejte 2 bobkové listy, špetku kmínu, sůl a pepř dle chuti. Přiveďte k varu a vařte asi 10 minut. Tip: Udělejte si domácí kysané zelí jen ze 3 ingrediencí.
02.
Přidejte na kostky nakrájené brambory. Je lepší je ale předem uvařit, protože v kyselé polévce by se vařily dlouho. 3 lžíce celozrnné mouky rozšlehejte v hrníčku s vodou a přilejte do polévky. Nechte vařit asi 20 minut.
03.
Přidejte na kostičky nakrájené uzené tofu a prolisovaný česnek. Můžete podávat se lžící zakysané smetany.
Zajímají vás další tipy výživářek? Vyzkoušejte kuře s pečenou zeleninou podle Michaely Bebové, polévku z červené čočky podle Radky Pamětické nebo teplý salát s červenou čočkou podle Jiřiny Mačkové.