Článek
Postup
01.
Z umytých jablek vyřízněte semínka (já použila vykrajovač jádřinců), pokud vám nevadí, nechte je v nich. Ostrým nožem jablka pokrájejte na 1 až 3 mm tlusté plátky, které rozložte na plechy vyložené pečicím papírem.
02.
Plátky poprašte skořicí a dejte na hodinu péct do trouby vyhřáté na 90 °C. Poté jablka otočte, popraště skořicí i z druhé strany a pečte další hodinu. Pokud by vám přišla stále vlhká, přidejte 30 minut.
03.
Sušené plátky pak uchovávejte v dobře utěsněné dóze, trvanlivost záleží na stupni jejich usušení - čím šťavnatější, tím méně vydrží. Pro zdravou svačinku přidejte k chipsům lžíci arašídového másla, které obsahuje až 50 % bílkovin, takže vás parádně zasytí.
Tip: O zdravotních benefitech skořice si přečtěte v článku Voňavý zázrak: Snižuje tlak, pomáhá hubnout a vyhání mravence, s výrobou těchto lupínků pak už určitě nezaváháte!
Jestli vám zbudou nějaké odřezky, přidejte je ráno do smoothie nebo použijte na jablečný štrúdl. A pokud ještě pořád máte jablek dost, zkuste i další tipy na zpracování jablek.