Hlavní obsah
3,3
(242)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dejte vločkám konečně sexy podobu a upečte je ve tvaru křupavých košíčků! Jsou plné vlákniny, a když k nim přidáte hustý řecký jogurt a čerstvé ovoce, máte vyváženou a ještě hezky vypadající snídani.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 košíčků
Košíčky
  • 1,5 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku kokosu
  • 3 lžíce agávového sirupu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 3 lžíce tuku
  • 1 ks banánu
  • 1/3 hrnku vody
  • 1/4 lžíce mořské soli
Náplň
  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 1 hrnek čerstvého ovoce
  • 8 lístků máty
Článek

Postup

01.

Vločky smíchejte s kokosem nebo mletými oříšky, agávovým sirupem či medem, rozpuštěným tukem, rozmixovaným banánem (čím zralejší, tím lepší), skořicí, špetkou soli a vodou.

02.

Hmotu rozdělte na osm dílů a natlačte do formiček na tartaletky. Použít můžete i muffinové košíčky, těch vám pak vyjde více. Pečte 15 minut při 180 °C a nechte vychladnout ve formách.

03.

Košíčky jsou křupavé jen první den, pak i v uzavřené dóze trochu navlhnou a změknou, ale to vůbec není na škodu. Až těsně před podáváním je plňte jogurtem, do kterého dle chuti vmíchejte rozmačkané ovoce a případně trochu oblíbeného sladidla. Dozdobte dalším ovocem, oříšky nebo mátou.

Tip

Těsto není moc sladké, množství sirupu proto upravte podle chuti. Jako náplň se hodí i domácí pribináček nebo domácí termix.

Co nejraději snídáte? Smoothie, obložené chleby nebo vločky? A zkoušeli jste už ovesnou kaši na slano?

Načítám