Článek
Postup
01.
Vločky smíchejte s kokosem nebo mletými oříšky, agávovým sirupem či medem, rozpuštěným tukem, rozmixovaným banánem (čím zralejší, tím lepší), skořicí, špetkou soli a vodou.
02.
Hmotu rozdělte na osm dílů a natlačte do formiček na tartaletky. Použít můžete i muffinové košíčky, těch vám pak vyjde více. Pečte 15 minut při 180 °C a nechte vychladnout ve formách.
03.
Košíčky jsou křupavé jen první den, pak i v uzavřené dóze trochu navlhnou a změknou, ale to vůbec není na škodu. Až těsně před podáváním je plňte jogurtem, do kterého dle chuti vmíchejte rozmačkané ovoce a případně trochu oblíbeného sladidla. Dozdobte dalším ovocem, oříšky nebo mátou.
Tip
Těsto není moc sladké, množství sirupu proto upravte podle chuti. Jako náplň se hodí i domácí pribináček nebo domácí termix.
Co nejraději snídáte? Smoothie, obložené chleby nebo vločky? A zkoušeli jste už ovesnou kaši na slano?