Článek
Postup
01.
Nakrájené máslo propracujte s prosátou moukou s cukrem i kakaem a s medem, rumem, jedlou sodou, kořením i vejci na tuhé těsto, které nechte v chladu 2 dny odpočinout.
02.
Pak ho rozválejte na plát silný 2 mm a vykrájejte z něj tvary s vánoční tematikou. Perníčky rozložte na plech vymazaný tukem a pečte v troubě předehřáté na 180˚C asi 20 minut.
03.
Po upečení je potřete rozšlehaným bílkem, nechte krátce vychladnout na plechu, a pak přendejte na kovovou mřížku.
04.
Z bílku, cukru a citronové šťávy utřete hladkou lesklou polevu, naplňte ji do malého papírového kornoutku z pečicího papíru a perníčky ozdobte.
Vyzkoušejte další 3 recepty na vánoční perníčky.