Hlavní obsah
3,2
(20)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

V asijské kuchyni se řadí mezi základní suroviny, má nenahraditelnou štiplavou chuť i vůni, není drahý a umí krásně zahřát. O čem je řeč? O zázvoru. My jsme ho dnes použili do receptu na zázvorový čaj, který si můžete udělat do zásoby.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 skleničky
  • 20 cm čerstvého zázvoru
  • 4 ks citronu
  • 4 lžíce medu
Článek

Postup

01.

Do skleničky nakrájejte oškrábaný zázvor na kostičky. Citrony zbavte slupky (včetně bílé části) a pokrájejte na malé kousky. Vše promíchejte a co nejvíce napěchujte do skleničky. Pak směs zalejte medem tak, aby byly zázvor i citron úplně ponořené. Hotovou směs můžete mít připravenou v lednici, vydrží až tři měsíce. Stačí pak jen dvě lžičky do hrnku, zalít vodou a léčit se. Jen si dávejte pozor, aby byl zázvor vždy ponořen ve šťávě z medu a citronu.

A jakým nápojem se v zimě zahříváte vy?

Související témata:

Načítám