Článek
Zázvorové sušenky jsou lahodné pečivo, které spojuje výraznou chuť zázvoru s křehkostí sušenky. Tato pochoutka se vyznačuje hřejivým a kořeněným aroma zázvoru, které dodává sušenkám nezapomenutelný charakter. Často se servírují jako vánoční cukroví, ale podle našeho receptu s čokoládou si je budete připravovat celý rok.
Postup
01.
Změklé máslo utřete s cukrem, skořicí, zázvorem, solí a vanilkou. Vmíchejte vejce, mouku a prášek do pečiva a na závěr do těsta zapracujte nasekanou čokoládu. Tu můžete zvolit jak bílou, tak mléčnou nebo hořkou, ale také jakoukoliv jejich kombinaci. Těsto zabalte do fólie a nechte odležet v chladu alespoň půl hodiny.
02.
Z těsta tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a lehce je zploštěte na placičky. Pečte 15 až 20 minut při 180 °C dozlatova.
Nemáte po ruce zázvor? Nevadí! Upečte si výborné máslové sušenky se skořicí.