Článek
Postup
01.
Krupky propláchněte a v osolené vodě je vařte asi 25 minut. Listy kapusty opatrně rozdělte, opláchněte a vařte je 5 minut, pak je ihned propláchněte studenou vodou.
02.
Saturejku promíchejte s krupkami, masem, prolisovaným stroužkem česneku, hořčicí a podle chuti osolte a opepřete.
03.
Troubu předehřejte na 200 °C. Směs rozdělte na 12 porcí. Každou zabalte do listu kapusty a pevně zmáčkněte nebo svažte provázkem. Poskládejte je do máslem vymazaného pekáčku. Pak je zalejte vývarem a dejte péct na 25 minut do trouby. V průběhu pečení je přelévejte.
04.
Mezitím nechte na pánvi rozpustit máslo a přimíchejte mouku. Zalejte mlékem, trochou vývaru a smetanou. Vmíchejte polovinu křenu a víno. Omáčku krátce povařte a míchejte metličkou. Kapary krátce opečte na oleji. Hotový pokrm přelejte omáčkou, posypte kapary a zbylým křenem.
Pokud máte kapustu rádi, jistě neodoláte dalším třem tipům na skvělé recepty s touto výživnou pochoutkou.