Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jak vaří šéfkuchaři? Připravte si hlavní chod, jehož autorem je italský šéfkuchař Gianfranco Iuorio!

35 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 dl olivového oleje
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 8 plátků pancetty
  • 1 špetka šafránu
  • 150 g červené cibule
  • 400 g bílých fazolí
  • 4 filety kambaly
Článek

Postup

01.

Fazole namočte alespoň na dvě hodiny do teplé vody, aby změkly.

02.

Do hrnce nalejte olivový olej a dozlatova na něm orestujte 100 g najemno nakrájené cibule. Přidejte namočené fazole a špetku šafránu, osolte, opepřete a zalejte vodou tak, aby byla zhruba 1,5 cm nad fazolemi. Na mírném ohni vařte zhruba 60 minut.

03.

Jakmile fazole změknou, celou směs rozmixujte s trochou olivového oleje. Na závěr krém propasírujte, abyste ho zbavili hrudek.

04.

Filety z kambaly očistěte, osolte, opepřete, zarolujte a upevněte špejlí. Zakápněte olivovým olejem a pečte 15 minut při 160 stupních. Na posledních 5 minut do trouby přidejte plátky pancetty rozložené na pečicím papíře.

05.

Zbylou cibuli si nakrájejte na jemné plátky, ty obalte v mouce a dozlatova osmažte.

06.

Na talíř nalejte fazolový krém, do středu vložte závitek kambaly a doplňte pancettou a osmaženou červenou cibulí.

Související témata:

Načítám