Článek
Postup
01.
Fazole namočte alespoň na dvě hodiny do teplé vody, aby změkly.
02.
Do hrnce nalejte olivový olej a dozlatova na něm orestujte 100 g najemno nakrájené cibule. Přidejte namočené fazole a špetku šafránu, osolte, opepřete a zalejte vodou tak, aby byla zhruba 1,5 cm nad fazolemi. Na mírném ohni vařte zhruba 60 minut.
03.
Jakmile fazole změknou, celou směs rozmixujte s trochou olivového oleje. Na závěr krém propasírujte, abyste ho zbavili hrudek.
04.
Filety z kambaly očistěte, osolte, opepřete, zarolujte a upevněte špejlí. Zakápněte olivovým olejem a pečte 15 minut při 160 stupních. Na posledních 5 minut do trouby přidejte plátky pancetty rozložené na pečicím papíře.
05.
Zbylou cibuli si nakrájejte na jemné plátky, ty obalte v mouce a dozlatova osmažte.
06.
Na talíř nalejte fazolový krém, do středu vložte závitek kambaly a doplňte pancettou a osmaženou červenou cibulí.