Článek
Postup
01.
V míse promíchejte mouku, máslo nebo Heru, jogurt, vejce a půl lžičky soli. Vypracujte hladké těsto a nechte ho chvíli odpočinout.
02.
Loupaná rajčata nakrájejte nadrobno a smíchejte s prolisovaným stroužkem česneku. Směs podle chuti osolte a opepřete. Mozzarellu nakrájejte na plátky.
03.
Z těsta vyválejte obdélník. Potřete ho rajčatovou směsí, poklaďte lístky bazalky a plátky sýra. Závin zatočte a okraje k sobě pevně přimáčkněte, aby se náplň při pečení neuvolnila. Přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Mozzarella je díky své nevýrazné chuti vděčná surovina, která se báječně hodí na přípravu svěží svačinky. Vyzkoušejte třeba pomazánku s bazalkou.