Článek
Postup
01.
Do mísy odměřte mouku, přidejte na kostky nakrájené máslo, jogurt a půl lžičky soli. Vypracujte těsto, které zabalte do fólie a nechte chvíli v chladu.
02.
Mezitím připravte náplň. Cibuli nakrájejte na kolečka, houby na čtvrtinky a slaninu na kostičky. Vše orestujte na oleji dozlatova. Směs osolte, opepřete, přidejte kmín a vmíchejte tymián.
03.
Vychladlou směs pak rozložte na vyválené těsto, zatočte a okraje pevně přimáčkněte. Závin potřete vejcem, posypte kořeněnou solí a propíchejte vidličkou. Pečte ho asi 20 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Tip: Pro pikantnější chuť vmíchejte do směsi tři prolisované stroužky česneku.
Vyzkoušejte i babiččin bramborový závin s uzeným masem.