Hlavní obsah
2,0
(1)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Vrátili jste se z lesa s košíkem plným hub? Zapomeňte tentokrát na recept na smaženici a místo ní vykouzlete luxusní závin. Nebudete litovat!

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
  • 180 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 80 g řeckého jogurtu
  • 300 g žampionů
  • 2 ks cibule
  • 120 g anglické slaniny
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 1 špetka hrubé kořeněné soli
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Do mísy odměřte mouku, přidejte na kostky nakrájené máslo, jogurt a půl lžičky soli. Vypracujte těsto, které zabalte do fólie a nechte chvíli v chladu.

02.

Mezitím připravte náplň.  Cibuli nakrájejte na kolečka, houby na čtvrtinky a slaninu na kostičky. Vše orestujte na oleji dozlatova. Směs osolte, opepřete, přidejte kmín a vmíchejte tymián.

03.

Vychladlou směs pak rozložte na vyválené těsto, zatočte a okraje pevně přimáčkněte. Závin potřete vejcem, posypte kořeněnou solí a propíchejte vidličkou. Pečte ho asi 20 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Pro pikantnější chuť vmíchejte do směsi tři prolisované stroužky česneku.

Související témata:

Načítám