Hlavní obsah
4,0
(21)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Slaný závin přijde vhod jako lehký oběd, večeře i svačina. Navíc dává prostor vaší kreativitě. Naplnit ho můžete podle vlastní fantazie. Co říkáte na recept s balkánským sýrem a zeleninou?

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
  • 1 balení listového těsta
  • 1 ks cukety
  • 1 ks červené papriky
  • 1/2 ks lilku
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 200 g balkánského sýru
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Cuketu a lilek nakrájejte na kolečka, rozložte na talíř, posolte a nechte asi půl hodiny vypotit.

02.

Cibuli nakrájejte na hrubo, papriku na širší proužky, česnek na kousky. Balkánský sýr nadrobte nebo nakrájejte na kousky. Z lilku a cukety papírovým ubrouskem setřete přebytečnou tekutinu. Pak plátky nakrájejte na poloviny.

03.

Na oleji krátce orestujte cibuli, pak přidejte pepř, lilek, cuketu i papriku.

04.

Pak ji rozložte na plát listového těsta. Zatočte a okraje k sobě pevně přimáčkněte, aby se náplň při pečení neuvolnila. Závin potřete rozšlehaným vejcem, na několik místech propíchněte vidličkou a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Tip: Do závinu můžete přidat i hrst černých oliv.

Balkánský sýr je výborný i naložený.

Související témata:

Načítám