Článek
Hlasování, která česneková pomazánka na jednohubky a na chlebíčky je nejlepší, dopadlo pokaždé nerozhodně. U žen k vínu vítězí nivová s kouskem ořechu a hrušky, pivaři sahají po hermelínové s uzenou paprikou (a ideálně i kouskem uheráku a vajíčka) a úplně nejklasičtější sýrovou pomazánku z eidamu a pomazánkového másla milují snad všichni. A ti, co tvrdí, že ne, ti ji tajně ujídají v kuchyni.
Elegantní niva: s hruškou a ořechy
Za mne snad nejlepší pomazánka na topinky. Když výraznou nivu zjemníte trochou žervé a majonézy, můžete si dovolit přidat česnek i maličko hořčice – zní to divoce, ale dohromady všechny suroviny skvěle ladí.
Krémový hermelín: s uzenou paprikou
Ani tady se nebraňte kouzlu majonézy (nejlepší je samozřejmě domácí majonéza) – v kombinaci s hermelínem, troškou česneku a uzenou paprikou je přesně to, co hosté chtějí na chlebíčkách a jednohubkách na večírku jíst.
Retro týden: eidam & pomazánkové máslo
Jen šest ingrediencí (včetně soli a pepře) vám stačí na tuhle klasickou pomazánku z eidamu. Jasně, určitě vymyslíte mnohem sofistikovanější kombinace, ale jemný eidam snese poměrně dost česneku a aspoň nemusíte mít špatné svědomí, že jím přehlušujete nějaké vytříbené chuťové symfonie.
Jaká je ta vaše nej pomazánka? Napište nám recept!