Článek
Postup
01.
Lilky překrojte a vydlabejte. Dužinu nakrájejte nadrobno a nechte stranou. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a po chvíli přidejte maso a opečte ho dohněda.
02.
Do směsi vmíchejte protlak, prolisované stroužky česneku, vše promíchejte, nechte provonět a maso ještě krátce opečte. Směs osolte, opepřete a vmíchejte loupaná rajčata, dužinu lilku, nasekanou chilli papričku a bylinky. Směs podlejte trochou vody a poduste pod pokličkou.
03.
Asi po 20 minutách vmíchejte do směsi kukuřici, fazole a stáhněte z ohně. Vydlabané lilky naplňte masovou směsí a vyskládejte je do olejem vymazaného pekáčku. Vložte je do trouby a pečte asi 20 minut.
04.
Mezitím natrhejte mozzarellu na kousky. Upečené lilky vytáhněte z trouby, navrch dejte kousky mozzarelly a vraťte je ještě na 10 minut zpět do trouby. Po upečení ozdobte bylinkami podle chuti a ihned podávejte.
A ještě tip na levnou večeři pro celou rodinu: zapečená kuřecí játra s bramborami a sýrem.