Hlavní obsah
3,6
(28)
Foto: from my point of view, Shutterstock.com

Foto: from my point of view, Shutterstock.com

Milujete plněné papriky, ale chtěli byste zkusit trochu změnu? Naplňte hovězím masem lilek. Je výtečný, navíc zdravý a výživný a můžete si ho dát i během redukce váhy!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks lilku
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 1 hrst čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Lilek rozpulte a vydlabejte vnitřek. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

02.

Cibulku nasekejte nadrobno a na olivovém oleji ji spolu s masem osmahněte na pánvi dozlatova. 

03.

Na pánev k masu přidejte pokrájenou vydlabanou lilkovou dužinu, rajský protlak a rozmarýn. Osolte a opepřete podle chuti a asi deset minut poduste. 

04.

Obě části vydlabaného lilku naplňte směsí z pánve a dejte zapéct na 15 až 20 minut do trouby. Podávejte jako hlavní chod s čerstvou zeleninou a bylinkami. 

Máte rádi plněnou zeleninu? Vyzkoušejte kapustové závitky nebo rajčata plněná mletým masem.

Související témata:

Načítám