Hlavní obsah
3,0
(78)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Přemýšlíte, co rychlého, vydatného a přitom ne příliš drahého uvařit k večeři? Ideální volbou je květák. Pro masožravce přidejte kuřecí prsa a nezapomeňte na sýr. Při zapékání jídlo dostane úplně jinou chuť.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks květáku
  • 2 špetky kmínu
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 40 ml olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 100 g sýru s modrou plísní
  • 2 ks vejce
  • 50 ml mléka
Článek

Postup

01.

Květák rozdělte na hlavičky. Omyjte je a vložte do hrnce s vodou. Přidejte kmín a přiveďte k varu. Vařte, dokud nebude květák na skus, tj. asi 8 minut. Poté slijte.

02.

Mezitím nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky. Rozehřejte olej na pánvi, vložte maso, osolte, opepřete a zasypte zlehka kurkumou. Orestujte kuřecí ze všech stran, dokud nezačne zlátnout. Přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Orestujte dohromady a odstavte.

03.

Zapékací formu vytřete olivovým olejem, rozložte do ní květák, navrch rozprostřete směs z pánve. Nivu rozdrobte na menší kousky a posypejte jimi květák s masem.

04.

V misce vyšlehejte vejce s mlékem, přidejte sůl a pepř. Rovnoměrně zalijte směs v zapékací formě.

05.

Zapékejte v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova asi 20 minut. Podávejte teplé.

Děláte nějaké podobné rychlovky z květáku? Podělte se s námi o recept!

Načítám