Článek
Postup
01.
Květák rozdělte na hlavičky. Omyjte je a vložte do hrnce s vodou. Přidejte kmín a přiveďte k varu. Vařte, dokud nebude květák na skus, tj. asi 8 minut. Poté slijte.
02.
Mezitím nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky. Rozehřejte olej na pánvi, vložte maso, osolte, opepřete a zasypte zlehka kurkumou. Orestujte kuřecí ze všech stran, dokud nezačne zlátnout. Přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Orestujte dohromady a odstavte.
03.
Zapékací formu vytřete olivovým olejem, rozložte do ní květák, navrch rozprostřete směs z pánve. Nivu rozdrobte na menší kousky a posypejte jimi květák s masem.
04.
V misce vyšlehejte vejce s mlékem, přidejte sůl a pepř. Rovnoměrně zalijte směs v zapékací formě.
05.
Zapékejte v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova asi 20 minut. Podávejte teplé.
Děláte nějaké podobné rychlovky z květáku? Podělte se s námi o recept!