Článek
Postup
01.
Do misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a umíchejte hladkou kašičku. Do mísy robotu prosejte mouku, osolte a dobře zamíchejte. K mouce rozklepněte vejce, vlijte vlažnou vodu, přidejte přepuštěné máslo a rozmíchané droždí. Vypracujte těsto – chvíli potrvá, než se přestane lepit na stěny mísy, vytrvejte. Z vypracovaného těsta vytvarujte kouli, poprašte hladkou moukou a nechte asi 50 minut v teple nakynout.
02.
V mezičase si připravte pikantní okurky – do misky dejte hořčici, přidejte dvě lžíce láku z okurek a promíchejte. Přidejte nadrobno nakrájené okurky a cibuli (množství volte podle chuti), ještě jednou promíchejte a nechte odležet.
03.
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál, propracujte a vytvarujte kouli. Rozválejte ji na kruh vysoký asi 2 cm a ten překrojte jako pizzu tak, aby vzniklo šest trojúhelníků. Každý zmotejte od širší strany do tvaru rovného rohlíku, přeneste na plech, zakryjte čistou utěrkou a nechte ještě asi 20 minut kynout.
04.
Rozpalte troubu na 200 stupňů. Nakynuté rohlíky potřete vejcem, posypte sezamem a pečte cca 20 minut. Upečené přikryjte utěrkou (lehce se zapaří a změknou) a nechte vychladnout.
05.
Uvařte co nejkvalitnější párky. Rohlíky rozřízněte, ale nedokrojte, tak aby šly otevřít. Vnitřní stranu potřete hořčicí, vložte párek, posypte sýrem a krátce zapečte, až se sýr rozpustí. Přidejte pořádnou porci pikantních okurek, zakápněte kečupem a podávejte.
06.
K pikantním okurkám můžete přidat najemno nakrájené ředkvičky nebo lžičku křenu.
A pozor! Připravili jsme pro vás 21 sofistikovaných receptů. Teď máte čas je zkusit, protože život jde dál i v době karanténové.