Článek
Postup
01.
Ovoce omyjte a nechte okapat. Hrušku zbavte středu, nektarinku pecky a oba plody nakrájejte na menší kousky. Hroznové víno překrojte na poloviny. Ořechy nasekejte nožem nahrubo.
02.
Třtinový cukr vložte do pánve se silným dnem a nechte zkaramelizovat. Pak postupně přidejte pokrájenou hrušku, nektarinku a hroznové víno. Chvilku opékejte a následně zakapejte balzamikovým octem. Jakmile se cukr rozpustí a ovoce trochu změkne, sundejte pánev z ohně a nechte zchladnout.
MÁTE RÁDI SÝROVÉ DOBROTY?
03.
Sýry vodorovně rozkrojte. Pekáč nebo zapékací mísu vyložte pečicím papírem a čtyři kolečka sýrů na něj položte řeznou stranou nahoru. Posypte je nasekanými ořechy, navrch rozdělte obsah pánve s opečeným ovocem a položte pár snítek oregana.
04.
Takto připravené camemberty nechte zapéct v troubě vyhřáté na 220 °C asi 5 až 10 minut. Ozdobte čerstvým oreganem. Můžete podávat s rozpečenou bagetou.
Naučte se připravit luxusní nakládané sýry!