Hlavní obsah
3,0
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Připomeňte si s námi kulinářské tradice starých dob a doplňte štědrovečerní stůl zapečenými šneky! Staročeské recepty mají i dnes své kouzlo.

10 min.
Příprava
3 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
  • 12 ks hlemýžďů
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 ks bobkového listu
  • 100 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky bílého mletého pepře
Článek

Postup

01.

Pokud jste koupili šneky neuvařené, nejprve je ve vývaru s bobkovým listem bez ulit uvařte do měkka (to trvá 2,5 až 3 hodiny).

02.

Máslo utřete s prolisovaným česnekem, hrstí jemně nasekané petržele a dostatkem soli – šneci potřebují poměrně dost osolit. Dochuťte bílým pepřem a mázněte trošku směsi do každé ulity. Rozdělte do nich i šnečí maso a zavíčkujte zbytkem másla. Tím nešetřete, maso by se mělo péct přímo v něm.

03.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 10 minut a podávejte s čerstvou bagetou.

Na sváteční oběd připravte další jídlo s francouzským nádechem – legendární bourguignon se zvěřinou.

Související témata:

Načítám