Hlavní obsah
2,9
(134)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Milujete večeře z jednoho pekáče? Zapečené vepřové s plátky křupavé bagety a provoněné tymiánem vám zaručeně zachutná!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Masová směs
  • 1 kg vepřové kýty
  • 4 ks cibule
  • 3 ks zelené papriky
  • 1 vanička cherry rajčat
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
Na dohotovení
  • 1 ks bagety
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kostky, stroužky česneku na plátky a cibuli na klínky. Papriky rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na proužky.

02.

Pekáč nebo zapékací mísu vymažte olejem. Vložte maso, osolte, opepřete a okmínujte. Přidejte do pekáče nakrájenou zeleninu, celá cherry rajčátka a snítky tymiánu. Vše důkladně promíchejte a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Maso se zeleninou pečte asi tři čtvrtě hodinky. V průběhu pečení můžete podlít trochou vody nebo vývaru.

03.

Mezitím nakrájejte bagetu na plátky a máslo nechte rozpustit. Vyndejte pekáč s upečenou směsí masa a zeleniny a navrch úhledně vyskládejte plátky bagety. Pokapejte máslem a vraťte zpět do trouby na dalších zhruba 15 minut, až bageta bude dozlatova. 

Související témata:

Načítám