Článek
K tortillám můžete kromě avokádového dipu připravit i další variace. Zkuste třeba zakysanou smetanu smíchanou s prolisovaným stroužkem česneku a lžící nadrobno nasekaných čerstvých bylinek a troškou nastrouhané citronové kůry. Je vynikající!
Zapečené tortilly
Na 2 porce budete potřebovat: 4 tortilly, 200 g nastrouhaného čedaru, 1 konzervu tmavých fazolí, 3 rajčata, 1 lžičku rajského protlaku, 1 cibuli, 1 chilli papričku, olej, sůl, pepř. Na dip: 1 zralé avokádo, 1 rajče, citronovou šťávu, sůl, pepř
Postup: Na oleji orestujte nadrobno nasekanou cibuli. Po chvíli přidejte 3 nakrájená rajčata, protlak a nasekanou chilli papričku. Směs osolte, opepřete a nechte chvilku pod pokličkou probublávat. Pak do ní vmíchejte fazole, promíchejte a stáhněte z ohně.
Rozehřejte jinou pánev a vložte do ní placku tortilly. Posypte ji nastrouhaným sýrem, přidejte vrstvu fazolí, pak opět přisypte sýr a navrch dejte druhou placku. Placky můžete na chvilku něčím zatížit. Pak je pomocí obracečky otočte a ještě chvilku pečte. Stejným způsobem připravte i zbylé dvě placky. Tortilly podávejte s dipem. Na ten rozmačkejte vidličkou zralé avokádo, přidejte k němu nadrobno nasekané rajče, promíchejte a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Tip: Do fazolové směsi můžete přidat ještě na kolečka nakrájenou pikantní klobásu.
Docházejí vám nápady na večeře? Zkuste tortillu s hummusem nebo se špenátem!