Článek
Postup
01.
Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Do vroucí vody vložte těstoviny a uvařte je trochu tvrdší než obvykle – těstoviny ještě trochu dojdou v troubě. Troubu zapněte na 200 °C.
02.
Než se uvaří těstoviny, nakrájejte maso na kousky velikosti sousta, v pánvi rozehřejte olej a maso do něj vložte. Osolte a opepřete. Občas promíchejte a mezitím nakrájejte na stejně velké kousky žampiony, cibuli pokrájejte na čtvrtkolečka. Vše přidejte k masu.
03.
Opékejte dohromady pár minut, až začnou tmavnout žampiony. Pak přidejte utřený česnek a nechte rozvonět. Podlijte smetanou a pořádně promíchejte, než smetana začne houstnout. Odstavte z plotny.
04.
Brokolici (ideálně předem trochu povolenou) podle potřeby rozeberte na menší růžičky a spolu s kukuřicí vmíchejte do omáčky.
05.
Promíchejte i s těstovinami a přendejte do pekáčku nebo zapékací misky. Vložte do trouby a asi 20 minut zapečte dozlatova. Můžete podávat.
Milujete brokolici? Do těstovin je naprosto úžasná! Zapečte si těstoviny s brokolicí a mozzarellou nebo se pusťte do svěžích jihoitalských orecchiette s brokolicí a ricottou.