Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Snažíte se vařit chutně a přitom levně? Kombinace těstovin s játry nezklame! A přidat můžete to, co dům dá!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
  • 1 ks cibule
  • 300 g drůbežích jater
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 300 ml smetany na vaření 33%
  • 1/4 ks pórku
  • 2 ks červené papriky
  • 10 ks žampionů
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu doměkka.

02.

Na hluboké pánvi orestujte nahrubo nakrájenou cibuli, půlkolečka pórku a kostičky papriky, dochuťte solí a pepřem a restujte, až bude všechna zelenina měkká.

03.

Směs přidejte k uvařeným těstovinám a klidně na té stejné pánvi orestujte ještě pokrájená játra a plátky žampionů, vše dochuťte worcesterovou omáčkou.

04.

Maso s houbami opět přidejte k těstovinám, promíchejte, narovnejte do zapékací misky a zalijte smetanou nebo šlehačkou. Připravené těstoviny vložte asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a můžete podávat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 687,93 kJ
Bílkoviny27,28 g
Tuky46,39 g
Sacharidy89,41 g
Sůl2,59 g
SAFA20,35 g
Vláknina7,27 g
Cukry13,61 g
Související témata:

Načítám