Článek
Postup
01.
Do misky nalijte mléko, rozklepněte do něj vajíčka a důkladně rozkvedlejte. Přisypte mouku, přidejte sůl a máte hotovo. Rozpalte palačinkovou pánev, kápněte na ni trochu oleje, přejeďte papírovým ubrouskem a smažte.
02.
Na kousku másla osmahněte nahrubo nakrájenou cibulku, přidejte prolisovaný česnek a čerstvé špenátové listy. Vše osolte, opepřete a přidejte špetku tymiánu. Jakmile se špenát spaří, zakápněte jej smetanou a ještě asi 3 minuty míchejte.
03.
Směsí potřete palačinky, srolujte je, potřete rajčatovým protlakem a posypejte nastrouhanou nivou. Palačinky vložte do zapékací misky a 5–10 minut je zapékejte v troubě předehřáté na 220 stupňů. Sýr by se měl rozpustit a palačinka mít nazlátlé okraje. Ale pozor – je to docela syté!
Také zapékáte palačinky?